Ingezonden persbericht

Persbericht

Op 15 januari a.s. dient het Hoger Beroep tegen de daders van de slachtoffers van geweld, Alan Roos en Daan de Blok.

De familieleden van de op 14 mei 2000 omgebrachte jongens Alan Roos en Daan de Blok hebben na een informeel en toch nuttig gesprek met advocaat generaal mr. M. van der Horst weer een klein beetje hoop en vertrouwen in justitie en de rechtsspraak.

Na eerst een jaar van gesprekken met politie, officier van justitie, rechtszittingen en een uitspraak van de rechter gaat alles weer opnieuw beginnen. De veroordeelden gaan in hoger beroep. De daders veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 en 18 jaar, wat in Nederland betekend ongeveer 8 en 12 jaar. Een brandende vraag van de familieleden was en is nog steeds: hoe kan iemand die zich beroept op zwijgrecht in hoger beroep gaan en zich dan weer beroepen op zwijgrecht? Is dit geen tijd, geld en energie verspilling? Nee, kregen zij als antwoord, dat kan volgens de wet. Nog een klein aantal uren en dan zitten de familieleden en vrienden, van de slachtoffers Alan en Daan, weer tegenover de moordenaars van hun dierbaren. Luisteren naar wat getuigen, justitie en rechters zeggen en wat getuigen, advocaten en daders vertellen. De vertellingen zijn meestal onacceptabel voor familieleden en vrienden. De spanning is groot bij de familieleden. Zij hopen en verwachten dat er ook nu weer, al is het voor de zoveelste keer, veel familieleden, vrienden en belangstellenden aanwezig zullen zijn. Slachtofferzorg Justitie heeft uit voorzorg en om alles in goede banen te leiden een grote videozaal ingericht voor het te verwachten grote aantal bezoekers. Een ieder die bij deze zitting aanwezig wil zijn dient wel een geldig legitimatiebewijs bij zich te hebben.

Ter informatie: dinsdag 15 januari 2002, aanvang 09.30 uur en kan tot laat in de middag uitlopen. Paleis van Justitie, Prins Clauslaan te Den Haag, te bereiken met openbaar vervoer tram 2 en 6, bus 4. Voor meer achtergrond informatie kunt u terecht op: http://loosduinen.info/alan.htm

Wilco Eckhardt
Webmaster van o.a.
TegenGeweld.nl
De Loosduinse Startpagina
Stichting Loosduinen tegen Geweld SV Loosduinen