KLM

02/002
Extra reismogelijkheden naar Schiphol

KLM PASSAGIERS OOK WELKOM IN THALYS
TUSSEN ANTWERPEN EN SCHIPHOL

AMSTELVEEN, 15 januari 2002 - Met ingang van 21 januari a.s. biedt KLM haar transferpassagiers de mogelijkheid om naast de vliegdiensten ook met de Thalys-trein heen en terug tussen Antwerpen en Schiphol te reizen. KLM is van mening dat Thalys op dit traject een comfortabel alternatief is voor haar passagiers. Passagiers uit België hebben op deze manier extra mogelijkheden om naar KLM's hub te reizen voor doorgaande vluchten met KLM en alliantiepartners. Bij het boeken van de KLM-vlucht wordt tegelijkertijd het treintraject Antwerpen Schiphol en/of vice versa geboekt. Op vertoon van het KLM-ticket krijgen passagiers op het station van Antwerpen of in de aankomsthal op Schiphol Centrum hun treinticket voor respectievelijk de heen of terug reis met het nummer van de gereserveerde stoel. De kosten van de treinreis zijn in de ticketprijs verwerkt.

Aanvullende treinfrequenties
Voor KLM is de Thalys-trein een aanvulling op de drie vluchten die KLM dagelijks op de route Antwerpen - Schiphol uitvoert. Met deze Thalys-service wordt het aantal frequenties op deze route aanmerkelijk verhoogd. De reiziger kan naast de drie vluchten, op werkdagen kiezen uit drie Thalys-diensten van Antwerpen naar Schiphol (vier op zaterdag en drie op zondag). Op de route Schiphol Antwerpen kan de reiziger op werkdagen kiezen uit zes Thalys-diensten (vijf op zaterdag en zondag).

De treinen sluiten goed aan op het uitgebreide netwerk van KLM en partners met meer dan 400 bestemmingen wereldwijd. In deze treinen zijn maximaal 15 plaatsen gereserveerd voor KLM-passagiers in klasse Comfort 2. Op de overige Thalys-treinen die tussen Antwerpen en Schiphol rijden zijn geen KLM-plaatsen gereserveerd. De treinreis duurt 1 uur en 41 minuten. Onderweg stopt de trein in Rotterdam en Den Haag.

Gemakkelijk en comfortabel
Op station Antwerpen Berchem kan de passagier op vertoon van zijn KLM-ticket bij de balie van de Belgische spoorwegen een Thalys-ticket verkrijgen. De passagier checkt vervolgens op Schiphol in voor zijn doorgaande vlucht. Wordt de route andersom gereisd, dan kan de passagier bij aankomst op Schiphol een Thalys-ticket halen bij de KLM-balie in de Aankomsthal. De passagier is zelf verantwoordelijk voor het overbrengen van zijn bagage naar de trein. Omdat op Schiphol luchthaven en treinstation zijn geïntegreerd is overstappen betrekkelijk eenvoudig. Station Antwerpen Berchem is een aantrekkelijk alternatief voor reizigers die snel in het centrum van Antwerpen willen zijn. Het station ligt namelijk dichter bij het centrum dan de luchthaven.

Optimale bereikbaarheid van Schiphol
De trein speelt een steeds belangrijkere rol in vervoer van passagiers van en naar Schiphol. Voor KLM is een optimale bereikbaarheid van Schiphol als hub van groot belang. Daarnaast is het vervoer van passagiers per trein op de korte afstanden een goede aanvulling op het vluchtschema.

Thalys
Thalys is een samenwerkingsverband van NS en de Belgische, Franse en Duitse spoorwegen. Thalys is sinds de start in 1996 uitgegroeid tot een groot Europees netwerk van hogesnelheidstreinverbindingen. In totaal verbindt Thalys 31 steden in 5 landen met elkaar. Thalys heeft tot op heden bijna 25 miljoen reizigers vervoerd in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

KLM en NS gaan vanaf 2006 - als naar verwachting de speciale infrastructuur gereed is - samen de HSL Zuid exploiteren met een hoogwaardig, snel en frequent treinproduct. Door de samenwerking met Thalys doet KLM ervaring op die van belang is voor de toekomstige samenwerking in het kader van de HSL Zuid.

Voordeel voor vaste klanten KLM
Om het reizen met Thalys extra aantrekkelijk te maken, krijgen de vaste klanten van KLM dubbele Flying Dutchman punten als ze met Thalys de route Antwerpen - Schiphol en vice versa afleggen.

Nadere informatie:
KLM Mediarelaties, tel. 020 649 45 45.
Thalys Nederland, Michiel Jonker, tel. 030 23 57 070.

AMS/AR/LK