Ingezonden persbericht


Dassen in het donker
Van 15 januari tot en met 2 juni 2002 is in Natuurmuseum Brabant de tentoonstelling 'Dassen in het donker' te zien. Jong en oud kan alles te weten komen over de das in Nederland.

Het leven van de das
Een front van een auto met een dode das onder het wiel laat een van de gevaren zien voor de das: het verkeer. Je bent op bezoek in het hol van de das, de dassenburcht. Hier zie je hoe de das leeft in dit veilige huisje. Moederdas maakt de kinderkamer schoon en legt er mos en bladeren neer. Zo hebben haar pasgeboren kindjes het lekker warm. Buiten de burcht kun je zien hoe de jonge dassen in hun eerste levensjaar leven.

Ruiken, voelen en kijken
Een das leeft veel in het donker onder de grond en moet daarom veel ruiken en voelen. In de expositie moet je je ogen, neus en handen gebruiken. Ruik de geuren van een das, voel eens aan een dassenvacht en bekijk een dassenhaar onder de microscoop.

Spelen en speuren
Er zijn diverse spelletjes: help de das bij zijn zoektocht naar een nieuw leefgebied, probeer te raden welk voedsel je voelt en toets je kennis aan het einde van de tentoonstelling. Je ontdekt nog meer geheimen tijdens de speurtocht.