Gemeente Den Helder

15-01-2002
Openbare kennisgevingen week 03
Ingediende bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:


-het uitbreiden van de woning Keysers Plaet 1014 met een serre en een dakterras (ontvangen 3 januari 2002);


-het uitbreiden van de woning Keysers Plaet 1015 met een serre (ontvangen 3 januari 2002);


-het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak van de woning Malzwin 2634 (ontvangen 3 januari 2002);


-het plaatsen van een tuinhuisje achter de woning Duinweg 9 (ontvangen 3 januari 2002);


-het wijzigen van de kap van de woning Harpoenierstraat 29 (ontvangen 8 januari 2002);


-het wijzigen van de raamindeling van de woning Willem Barentszstraat 194 (ontvangen 8 januari 2002);


-het bouwen van een serre aan de woning Malzwin 1502 (ontvangen 8 januari 2002);


-het bouwen van een brug over de Doggersvaart ter hoogte van Doggersvaart nr. 12 (ontvangen 9 januari 2002);


-het renoveren van de woning Janzenstraat 58 (ontvangen 10 januari 2002).

Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Wilt u toch één van deze bouwplannen inzien, maak dan eerst een telefonische afspraak met de afdeling Bouwen en Wonen (telefoon 671679).

Verleende bouwvergunningen/toegestane meldingsplichtige bouwwerken

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat de volgende meldingsplichtige bouwwerken mogen worden uitgevoerd:


-het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak van de woning Wierbalg 2624 (verzenddatum 3 januari 2002);


-het legaliseren van een reeds geplaatst tuinhuisje achter de woning Malzwin 1411 (verzenddatum 3 januari 2002).

Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:


-het uitbreiden van de woonkamer van de woning Middelzand 2404 en het bouwen van een garage/berging aan deze woning (verzenddatum 4 januari 2002);


-het uitbreiden van de recreatiewoning Wintergroen 1 (verzenddatum 3 januari 2001);


-het verbouwen van de hobbyruimte/stallingsruimte op het perceel Bloemstraat 8 (verzenddatum 3 januari 2002);


-het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak van de woning Wierbalg 1111 (verzenddatum 3 januari 2002);


-het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak van de woning Wierbalg 2912 (verzenddatum 3 januari 2002);


-het maken van een kap op de recreatiewoning De Keizerskroon 35 (verzenddatum 3 januari 2002);


-het verbouwen en uitbreiden van de woning Begoniastraat 55 (verzenddatum 8 januari 2002);


-het plaatsen van een dakkapel in het achtergeveldakvlak van de woning Doorzwin 2631 (verzenddatum 8 januari 2002);


-het uitbreiden van de woning Sternstraat 31, en het bouwen van een berging achter deze woning (verzenddatum 8 januari 2002);


-het uitbreiden van de garage/berging bij de woning Meester J. Henderikxstraat 41 (verzenddatum 8 januari 2002).

Iedereen die door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in zijn belangen is getroffen kan, binnen zes weken na de dag waarop de betreffende vergunning is verzonden, bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Wie dit tijdig doet kan bij de President van de rechtbank te Alkmaar (Postbus 252, 1800 AG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Rectificatie

In het Helders Weekblad van 10 januari 2002 is onder verleende bouwvergunningen vermeld een vergunning tot het bouwen van een woning met garage op het perceel Zwanenbalg 1812 (verzenddatum 21 december 2001). De vergunning heeft echter betrekking op het perceel Zwanenbalg 1816 en dient u ook als zodanig te lezen. De overige op de vergunning betrekking hebbende gegevens blijven onverkort van toepassing.

Sloopvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben een sloopvergunning verleend voor:


-het slopen van een clubhuis aan de Korvetstraat (ongenummerd);

-het verwijderen van asbest houdende vloertegels uit de keukens en toiletruimten in complex 54.60 (Graaf Willem II - straat, Waterkeringsweg) van Woningstichting.

Bouwplannen/Vrijstellingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende aanvragen om bouwvergunning ontvangen:


-het bouwen van een appartementencomplex met 13 appartementen aan de Badhuisstraat 44;


-het maken van een brug over de Schoolvaart ter hoogte van de kruising met de Schoolweg/Proeftuinweg;


-het plaatsen van een tijdelijk noodlokaal bij het schoolgebouw aan de Korvetstraat 3 voor de duur van 5 jaar.

Burgemeester en wethouders kunnen hieraan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in resp. de artikelen 19 lid 1, 19 lid 2, en 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders zijn van plan deze vrijstellingen te verlenen. Heeft u hiertegen bedenkingen, dan kunt u deze vanaf vrijdag 18 januari 2002 gedurende vier weken schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

De bouwplannen ligt gedurende deze termijn ter inzage in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20, bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer, op werkdagen van 08.00 uur tot 14.00 uur.

Monumentenwet

Burgemeester en wethouders hebben de volgende aanvragen om vergunning ex artikel 11 van de Monumentenwet 1988 ontvangen:


-het vervangen van de bestaande brug aan de Fortweg (de toegangsweg van de Abel Tasmanstraat naar Marinekazerne Erfprins) door een nieuwe brug;


-het restaureren van het glas-in-lood, plaatsen van voorzetramen (westgevel), restaureren stucwerk (zuidgevel) en het bouwen van de niet-monumentale aanbouw (zuidgevel) van de kerk aan de Kerkgracht 54.

De verzoeken liggen gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer in het stadhuis, van 8.00 tot 14.00 uur. Gedurende deze termijn kunnen belangstellenden schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36 1780 AA Den Helder.

Voorbereidingsbesluit

De gemeenteraad heeft bij besluit van 6 december 2001, no. 137/S&B, verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een gebied aan de Badhuisstraat (voor een bij burgemeester en wethouders ingediende aanvraag om (bouw)vergunning tot het bouwen van een appartementencomplex met 13 appartementen aan de Badhuisstraat 44). Het besluit is in werking getreden op 7 december 2001. U kunt het besluit met de daarbij behorende tekeningen inzien op werkdagen van 08.00 tot 14.00 uur bij de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling & Beheer in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van inwerkingtreding van dit besluit een gemotiveerd bezwaar indienen bij de gemeenteraad, Postbus 36, 1780 AA, Den Helder. Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u van mening bent dat onverwijlde spoed, gelet op uw belangen, het treffen van een voorlopige voorziening vereist, kunt u deze voorziening aanvragen bij de President van de Rechtbank in Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Lastgevingen

Langs de openbare weg staan voertuigen en wrakken die daar niet horen.

Burgemeester en wethouders gelasten de eigenaren op grond van artikel 5.1.5 van de Algemene Plaatselijke Verordening, hun eigendom binnen een week van de openbare weg te verwijderen.

Het gaat om:


-de oude boottrailer zonder kenteken en verlichting, die gedurende langere tijd staat op de openbare weg aan Pluto tegenover nummer 132;


-de boottrailer zonder kenteken, die gedurende lange tijd staat op de openbare weg aan Pluto tegenover nummer 44;


-de aanhangwagen met huif (opschrift: Fred Knol),zonder kenteken, die gedurende langere tijd staat op de openbare weg aan Pluto naast voormalig restaurant Gat van de Stier op de parkeerplaats;


-de wit groene caravan zonder kenteken, type Flipper met chassisnummer 166714290, die gedurende een aantal weken staat op de openbare weg aan de Schipbeekstraat hoek Reggestraat;


-de in slechte staat verkerende caravan, merk Constructam, die gedurende langere tijd staat op de openbare weg aan Vechtstraat naast flat nummer 40.

Bij niet nakoming van deze lastgevingen laten burgemeester en wethouders de voertuigen op kosten van de eigenaren verwijderen. Na verwijdering van de openbare weg worden de voertuigen gedurende 3 maanden opgeslagen en ze kunnen dan door de eigenaren worden afgehaald.

Nadere informatie kunt u krijgen bij de afdeling Stadsbeheer van de dienst S&B, telefoon 671890 of 671286, alleen van maandag t/m woensdag.

Milieubeheer

Burgemeester en wethouders hebben op 6 juli 2001 van Spaansen Den Helder BV, Handelsweg 1, Den Helder een melding als bedoeld in artikel 8.19 van de Wet milieubeheer ontvangen. In deze melding geeft dit bedrijf aan dat het van plan is de inrichting voor overslag van zand en schelpen en ook het onderhoud van zware voertuigen gevestigd op het adres Handelsweg 1 te veranderen. Voor deze inrichting is bij hun besluit van 2 februari 1998 een Wet milieubeheer-vergunning verleend.

De veranderingen betreffen :


-het verkleinen van de werkplaats;


-het buitengebruik stellen van een zandzeefinstallatie;

-het vervangen van een ondergrondse opslagtank; en

-het bij plaatsen van een bovengrondse opslagtank met een inhoud van 10.000 liter voor de opslag van gasolie (K3 product).

Burgemeester en wethouders hebben over deze melding verklaard dat:

a. deze voldoet aan het gestelde in artikel 18.9, tweede lid onder a van de Wet milieubeheer wat inhoudt dat voor de wijziging van de inrichting geen Wm-vergunning noodzakelijk is;

b. deze geen aanleiding geeft om op grond van de artikelen 8.22, 8.23, 8.25 van de Wet milieubeheer :


-de beperkingen waaronder de voor de inrichting geldende Wm-vergunning van 20 januari 2000 is verleend, en de voorschriften die daaraan zijn verbonden te wijzigen, aan te vullen of in te trekken;


-de vergunning geheel of gedeeltelijk in te trekken.
De melding en de naar aanleiding van deze melding afgegeven verklaring als bedoeld in artikel 8.19, tweede lid onder c van de Wet milieubeheer liggen tot 22 februari 2002 elke werkdag tussen 09.00 uur en 14.00 uur ter inzage bij de klantenservice van de Milieudienst, Drs F. Bijlweg 20, Den Helder. Bij deze dienst kunt u ook nadere informatie over deze melding krijgen.

Tegen de verklaring kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht, tot 22 februari 2002, bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder schriftelijk bezwaar maken.

Voor het indienen van het bezwaarschrift geldt onder meer de eis dat het ten minste de navolgende gegevens bevat:

a. uw naam en adres;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van uw bezwaar.

Het bezwaarschrift schorst niet de werking van de verklaring van burgemeester en wethouders.

Indien u van mening bent dat spoed, gelet op uw belangen, het treffen van een voorlopige voorziening vereist, kunt u deze voorziening aanvragen, gelijktijdig met of na het indienen van het bezwaarschrift, bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage.

Kapvergunningen

Burgemeester en Wethouders hebben een verzoek voor een kapvergunning ontvangen van:

‑ Woningstichting Den Helder, ten behoeve van Bremstraat 137, voor het kappen van 3 populieren voor en achter de woning;


- Woningstichting Den Helder, ten behoeve van Karveelstraat 32, voor het kappen van 1 kronkelwilg, voor de woning;


- Mw. J. van Slooten, Harpoenierstraat 16, voor het kappen van 1 den, voor de woning.


- Milieudienst, ten behoeve van Brakkeveldweg, voor het kappen van 11 lindes, langs de openbare weg.

Rectificatie: Per abuis is in de publicatie van 10 januari 2002 vermeld dat door de Woningstichting Den Helder een kapvergunning is aangevraagt ten behoeve van Volkerakstraat 310, voor het kappen van 11 lindes langs de openbare weg; dit had moeten zijn 1 den en 1 wilg achter de woning.

Zienswijzen over de vergunning kunt u schriftelijk voor donderdag 24 januari 2002 indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Burgemeester en Wethouders hebben een kapvergunning verleend aan:

‑ Woningstichting Den Helder, ten behoeve van Koggeschip 51, voor het kappen van 1 kronkelwilg en 1 esdoorn, achter de woning;


- Mw. A. de Ruiter, sluisdijkstraat 74A, voor het kappen van 1 krulwilg, achter de woning;


- Mw. Vos, Vogelzand 2201, voor het kappen van 1 den, 1 wilg en 1 esdoorn, voor de woning,


- Dhr. J.J. van Nieuwkasteel, Elzenstraat 41, voor het kappen van 1 den, voor de woning.

Bezwaar tegen het verlenen van deze vergunning kunt u schriftelijk tot 6 weken na de datum van publicatie van de vergunning indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken kunnen bij de Milieudienst worden ingezien.

Kinderopvang

In het kader van de Verordening Kinderopvang heeft Zorg Interim een vergunning-aanvraag ingediend voor het houden van een gastouderbureau, Zorg Interim Junior. De op de aanvraag betrekking hebbende stukken liggen gedurende vier weken ter inzage bij het Centraal Informatiepunt in de hal van het Stadhuis. U kunt uw zienswijzen op genoemde aanvraag naar voren brengen. Het wordt op prijs gesteld dat u eventuele reacties schriftelijk indient bij de gemeente Den Helder, dienst Welzijn, t.a.v. Mw. drs. J. van Deenen, Postbus 36, 1780 AA DEN HELDER.

DEN HELDER, 17 januari 2002.

drs. J.M. Staatsen, burgemeester.

W.F.H. van der Paard, loco-secretaris.

« terug