Stadsdeel Zeeburg

Herinrichting Boniplein

De herinrichting van het Boniplein start op woensdag 16 januari 2002 om 16.00 uur. Stadsdeelwethouder Laetitia Ederveen geeft dan het formele startsein.

De werkzaamheden
Stadsdeel Zeeburg gaat het Boniplein opnieuw inrichten. De bestrating en beplanting wordt vernieuwd en voor de kinderen komen er nieuwe speeltoestellen. Op maandag 14 januari begint het stadsdeel al met het verwijderen van struiken en het kappen van een aantal bomen. De oude bestrating wordt weggehaald en ook de tuintjes bij de woningen worden verwijderd.
Daarna gaat het energiebedrijf aan de slag met werkzaamheden aan leidingen en kabels. Afhankelijk van de weersomstandigheden duren deze werkzaamheden tot eind februari. Tussen eind januari en begin maart wordt er enkele grote keermuren geplaatst. Deze muren houden de grond van de nieuwe plantvakken tegen. Als dit klaar is wordt de definitieve bestrating en de nieuwe beplanting aangelegd en worden nieuwe bomen geplant. Ten slotte worden de speeltoestellen voor de kinderen geplaatst. Naar verwachting is het hele plein eind april klaar en wordt het feestelijk geopend.

Parkeren
Tijdens deze werkzaamheden kunnen geen auto´s rond het plein parkeren. Bewoners zullen daarvoor tijdelijk een andere plek moeten zoeken.

Overlast
Door het leggen van plankiers zullen alle woningen tijdens de uitvoering bereikbaar blijven. Voor buurtbewoners zal er sprake zijn van enige overlast, hoewel het stadsdeel dat zoveel mogelijk tracht te beperken.

Met vragen over de uitvoering kunt u terecht bij de projectleider uitvoering, de heer R. Leeman, stadsdeel Zeeburg tel. (020) 608 03 23.