Ingezonden persbericht

Aan: de (nieuws)redactie

Vakbeurs voor HR manager 16 en 17 januari in Amsterdam RAI Minister Vermeend opent Personeel en organisatie 2002

Ontslagen, ziekteverzuim, competentiemanagement; in tijden van economische teruggang staat de personeelsmanager onder druk. Daar waar bedrijven krap een jaar geleden zich nog verdrongen om de gunst van de werknemer, wordt nu links en rechts personeel de deur gewezen. De complexe problematiek vraagt van de HR-manager meer dan ooit kennis van het vak; men moet van alle markten thuis zijn om een gedegen HR-beleid te kunnen voeren. Woensdag 16 januari aanstaande om 9.50 uur opent Minister dr. W.A.F.G. Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de tweedaagse vakbeurs Personeel en Organisatie. Deze beurs die voor de derde maal wordt georganiseerd, is de grootste op HR-gebied in Nederland. Employer branding, E-HRM, wet Poortwachter, arbeidsvoorwaarden, recruitment, reintegratie, het komt allemaal aan bod op Personeel en Organisatie 2002.

Kernthema's
De beurs steunt ditmaal op drie belangrijke kernthema's: Human Resource Development (HRD), Personeels Management Systemen (PMS) en Preventie en Reintegratie op het werk. Deze thema's zijn terug te vinden in verschillende theaters op de beursvloer. Onderwerpen als arbeidsomstandigheden, personeelsmanagement & informatietechnologie en HRD komen daarbij uitgebreid aan bod.

Seminarprogramma
Personeel en Organisatie 2002 biedt als altijd een hoogwaardig seminarprogramma. Zo wordt een Arbo & Milieu symposium georganiseerd waar de (on)zin van leeftijdsgebonden stress wordt besproken. Ook vindt een OR-informatie symposium plaats. In het congrescentrum van Amsterdam RAI wordt tevens een seminarprogramma verzorgd over HRM en HRD met de volgende onderwerpen:

Human Resource Management

-Reorganisatie, afscheid en behoud kwaliteit en imago
-Financieel management voor P&O

-Career Development in goede en slechte tijden
-'De manager als mens' en/of 'belang loop-baanmanagement'
-Arbeidsreintegratie: leuker kan het niet worden, wel belangrijker! Human Resource Developement

-Medewerkersturing versus organisatie-besturing in HRD: kracht en valkuilen
-De rol van HRD bij strategische organisatievernieuwing
-Wat kan e-learning bieden voor HRD? Mogelijkheden, spanningsvelden en perspectieven

-De rol van HRD tijdens reorganisaties

-De toepassing van competenties

-De toegevoegde waarde van Balanced Scorecard voor HRD
Informatie, organisatie, prijzen, tijden
Personeel en Organisatie 2002 vindt plaats op woensdag 16 en donderdag 17 januari in het Hollandcomplex van Amsterdam RAI. De beurs is op beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur, de toegangsprijs bedraagt ? 22,50. Bij voorregistratie via
www.personeel-organisatie.org of registratie op de beurs is toegang gratis. Personeel en Organisatie 2002 wordt georganiseerd door Amsterdam RAI en Uitgeverij Kluwer.
Meer informatie: www.personeel-organisatie.org

Amsterdam, 11 januari 2002
Noot voor de redactie /