Ingezonden persbericht

wethoudersdebatten sport en politiek

Persuitnodiging

LC Nederlands instituut voor lokale Sport & Recreatie, verzorgt met het oog op zowel de landelijke als de gemeenteraadsverkiezingen een reeks debatten. Een aantal debatten is onder de noemer debattenreeks 'Nederland Sportland' in samenwerking met het Ministerie van VWS, VNG, IPO en NOC*NSF georganiseerd. Daarnaast verzorgt LC een viertal zogenoemde wethoudersdebatten. De bedoeling van deze debatten is enerzijds om lokale politici te vragen welke items zij op de landelijke politieke agenda willen zien en anderzijds om te proberen sport hoger op de lokale agenda te krijgen. Aan de hand van de thema's 'breedtesportimpuls', 'breedtesportaccommodaties', 'de vitale sportvereniging' en 'school & sport' zal onder leiding van Jan Bart Wilschut het debat worden gevoerd.

Nationaal debat Nederland Sportland
Op 28 januari vindt in de Ridderzaal in Den Haag het nationaal debat Nederland Sportland plaats, hier gaan de Sport en de lijsttrekkers van de landelijke politieke partijen het debat aan over het 'SportAkkoord', zoals dat vier jaar geleden ook is gevoerd en uitmondde in een verdubbeling van het rijksbudget voor sport.
Voorafgaand aan het lijsttrekkersdebat is er een lagerhuisdiscussie met de lokale politici. De resultaten van die discussie en de uitkomsten van de regionale wethoudersdebatten zullen op 28 januari worden meegegeven aan de lijsttrekkers van de politieke partijen.

Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij een van de vier wethoudersdebatten. Als u een van de wethoudersdebatten wilt bijwonen, verzoeken wij u dat kenbaar te maken door middel van bijgaand formulier.

De debatten worden gehouden op:

16 januari Drachten
17 januari Apeldoorn
23 januari Den Haag
24 januari Eindhoven

Het programma is alle vier de keren gelijk met dien verstande dat het debat in Den Haag niet om 9.30 uur begint maar om 12.00 uur start met een lunch, om 13.00 uur is de opening, daarna discussie tot 15.00 uur. Bij dit debat zal staatssecretaris Vliegenthart aanwezig zijn.

Programma (16, 17 en 24 januari):
09.30 -10.00 uur ontvangst koffie/thee
10.00 -10.05 uur Opening door voorzitter van de afdeling 10.05 -12.00 uur debat o.l.v. Jan Bart Wilschut
12.00 -13.00 uur Lunch

14 januari 2002, LC, Nederlands instituut voor lokale Sport & Recreatie