Provincie Zuid-Holland

15-01-2002

Één Stichting Bureau Jeugdzorg in Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is er in geslaagd de volgende stap te zetten in de realisatie van één Stichting Bureau Jeugdzorg in Zuid-Holland. Stichting jeugdzorg Den Haag / Zuid- Holland Noord is belast met de oprichting van deze stichting. In het wetsontwerp 'Wet op de Jeugdzorg' aangeboden aan de 2e kamer op 19 december vorig jaar is de eis opgenomen dat op 1 januari 2003 elke provincie of grootstedelijke regio één Stichting Bureau Jeugdzorg heeft.

Op dit moment zijn er in de provincie 3 vestigingen Bureau Jeugdzorg: Dordrecht, Leiden en Gouda. Deze 3 vallen onder twee stichtingen: Stichting Jeugdzorg Den Haag/ Zuid-Holland Noord en Stichting Jeugdzorg Rotterdam/ Zuid-Holland Zuid. Door de vorming van de stichting Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland vallen de drie vestigingen in de toekomst onder één organisatie. Dit zal ervoor zorgen dat de werkwijze van de vestigingen op elkaar worden afgestemd. Verder zullen taken van andere organisaties, zoals de Jeugdbescherming, Gezinsvoogdij en het Advies Meldpunt Kindermishandeling worden ondergebracht in de Stichting Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland. Op 5 februari zal daarvoor de bestuursovereenkomst 'Toegang tot de Jeugdzorg' worden getekend. Hierin wordt de overdracht van de taken van de instanties geregeld.

¤ 50.000.000,00
Jaarlijks investeert de provincie ongeveer ¤ 50.000.000,00 in een goed jeugdzorgaanbod. Door de oprichting van de Stichting Bureau Jeugdzorg kan de hulpvraag van cliënten beter worden vastgesteld en een gerichter zorgaanbod worden geleverd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mieke Kirkels, afdeling communicatie, tel: 070 441 65 24