Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-01-2002
Politieberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Aanrijding letsel

DOORN - Dinsdagmiddag vond op de Hazelnoot met de Kruisbes een aanrijding tussen een bromfiets en een vrachtauto plaats. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder gewond.

Omstreeks 16.30 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Doorn over de Kruisbes en wilde rechtsaf de Hazelnoot oprijden. Op dat moment reed een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veenendaal met zijn combinatie ter hoogte van de Hazelnoot.

De jongen op de bromfiets reed vermoedelijk te hard waardoor hij in de bocht zijn bromfiets niet meer onder controle kon houden en onderuit ging. Hij gleed met zijn bromfiets tegen de vrachtwagen van de Veenendaler aan.

Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het Lorentz ziekenhuis in Zeist. Hier bleek dat hij een groot aantal kneuzingen had en kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De bromfiets raakte zwaar beschadigd.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL - Tijdens de surveillance werd in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 januari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 03.15 uur zagen agenten op de Groeneveldselaan een voertuig rijden waarvan het vermoedde bestond dat de bestuurder gedronken had. De 31-jarige bestuurder uit Ochten was tijdens het rijden druk bezig iets te pakken op de bijrijders stoel.

De agenten gaven de man een stopteken waaraan hij voldeed. Eenmaal bij de auto werd het de agenten duidelijk wat de man aan het doen was. Op de bijrijders stoel lag een spuitbusje voor frisse adem. Na een eerste blaastest bleek dat het spuitbusje niet echt geholpen had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had.

Met een proces verbaal en een rijontzegging van twee uur werd hij naar huis gestuurd.