Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-01-2002
Politieberichten district Lekstroom, 09.35 uur

Hennepplantage in woning

NIEUWEGEIN Op dinsdag 15 januari is een hennepplantage in een woning ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 16.00 uur in een woning aan de Arthur van Schendelhove een onderzoek in. Op de zolder van deze woning werd een hennepplantage met meer dan 200 planten aangetroffen. De 32-jarige bewoner werd in de woning aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Alle planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen.

Tevens bleek dat ten behoeve van de hennepplantage illegaal stroom werd afgetapt. Door een personeelslid van de REMU werd hiervan aangifte gedaan. Tegen de 32-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontroles

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandagavond 15 januari en de daaropvolgende nacht op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden.

In de avond werd gecontroleerd op de A.C. Verhoefweg, Zandveldseweg en de Plettenburgerbaan. Geen van de twaalf gecontroleerde bestuurders bleek (teveel) te hebben gedronken.

In de nacht werd op de Batauweg en de Laagravenseweg gecontroleerd. Van de 31 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleek één bestuurder teveel te hebben gedronken. De man, 30 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,85 promille (315 ug/l), ruim anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Normaalgesproken zou de man een boete van 190,- krijgen, maar omdat hij al eerder voor het rijden onder invloed was aangehouden, is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zal hij binnenkort voor de rechter moeten verschijnen. Tevens kreeg hij een rijverbod van twee uur.

Illegale winkeldievegge

HOUTEN Op dinsdag 15 januari werd een vrouw op winkeldiefstal betrapt. Tevens bleek zij illegaal in Nederland te verblijven.

Rond 14.30 uur zag een medewerker van een winkel aan de Spoorhaag dat een vrouw enkele kledingstukken uit een stelling pakte en in haar tas deed. De vrouw verliet vervolgens zonder de goederen af te rekenen de winkel. Zij werd door een personeelslid aangehouden.

De vrouw, 36 jaar oud en verblijvende in Houten, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Zij bleek de Russische nationaliteit te hebben en illegaal in Nederland te verblijven. Zij bekende de winkeldiefstal en kreeg een boete van 115,-, die zij direct betaalde. Zij werd daarna overgedragen aan de Vreemdelingendienst en werd in Vreemdelingenbewaring gesteld.