Ingezonden persbericht


Applix benoemt Neil Follett tot Vice President European Operations

Leusden, 16 januari 2002 - Applix, een toonaangevende aanbieder van operationele en analytische CRM, stelt Neil Follett aan als Vice President European Operations. In die functie is hij verantwoordelijk voor de activiteiten van Applix in Europa.

De heer Follett heeft voorheen de Compact Group opgericht, een internationaal bedrijf dat zich richtte op de ontwikkeling van IT-software en -diensten. In 1998 kocht Baan de Compact Group en werd Follett European Vice President voor de automobieldivisie van Baan. Voordat Follett de Compact Group oprichtte, was hij werkzaam bij Olivetti. Hij startte daar op European Marketing, later werd hij Regional Manager. Follett is afgestudeerd in Economie en haalde aan de Universiteit van Colombia een postacademische graad in Business Management. Neil Follett neemt bij Applix de functie van Michael Scheib over, die het bedrijf heeft verlaten.

"Neil Follett is een doorgewinterde executive met veel ervaring in de Europese markten", stelt Alan Goldsworthy, President en CEO van Applix. "Onze sterke positie in Europa is altijd een belangrijke factor in ons succes geweest om de behoeften van onze internationale klanten te kunnen vervullen. Onder leiding van Neil Follett verwachten wij dat onze Europese activiteiten een nóg sterkere bijdrage zullen leveren aan het wereldwijde marktaandeel van ons bedrijf."

Applix
Applix is wereldwijd aanbieder van oplossingen voor operationele en analytische CRM. Bedrijven hebben real-time inzicht in de behoeften van klanten, waardoor zij gefundeerde beslissingen kunnen nemen om nieuwe klanten te verwerven én te behouden. De oplossingen van Applix kenmerken zich door flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor Applix óók unieke en complexe bedrijfsprocessen optimaal kan ondersteunen. Ook biedt Applix oplossingen voor IT service management aan. Op de Benelux-vestiging is Applix ITSM ontwikkeld, waarmee bedrijven hun IT-dienstverlening beter kunnen structureren.

Het bedrijf heeft wereldwijd acht vestigingen. Applix B.V., verantwoordelijk voor de Benelux, is in Leusden gevestigd. Applix is via partners vertegenwoordigd in Scandinavië, Zuid-Europa en Zuid-Afrika. Wereldwijd heeft Applix meer dan 2400 klanten. Meer informatie over Applix is te vinden op www.applix.nl.



Ingezonden persbericht