Amersfoort, 16 januari 2002

Buitenlandse Zaken geeft subsidie aan Estlandse Christelijke Televisie

HILVERSUM Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken verleent een subsidie van 277.000 euro aan de Estlandse Christelijke Televisie (ECT). Dit meldt Stichting 3xM in Hilversum, die het werk van de ECT sinds 1994 ondersteunt.

Het bedrag wordt verstrekt in het kader van het programma Maatschappelijke Transformatie Midden- en Oost-Europa (matra) van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en zal onder andere worden gebruikt voor de productie van een 13-delige serie documentaires over de zogenaamde derde sector (stichtingen en verenigingen op het sociale en maatschappelijke vlak). Deze serie, die de naam Maatschappelijk risico krijgt, zal worden uitgezonden via een nationaal televisiekanaal. Enkele onderwerpen die aan de orde komen, zijn gezinsleven, huiselijk geweld, alcolhol- en drugsproblematiek, armoede en verstandelijk gehandicapten.

De matra-subsidie zal tevens worden gebruikt voor televisietraining en voor de bouw van een speciale website, waarop kijkers feedback kunnen geven op de nieuwe serie. De ECT ontving eind 2001 een bedrag van 45.000 gulden van EO-Metterdaad, waarmee nieuwe televisieapparatuur kon worden aangeschaft.

Noot voor de redactie