Gemeente Amsterdam


Nieuwe Kabinetchef burgemeester Cohen

Nieuwe Kabinetchef burgemeester Cohen

Mevrouw mr. M.E. (Maria) Cuartas y de Marchena wordt per 1 april 2002 de nieuwe chef van het Kabinet van de Burgemeester van Amsterdam. Zij volgt de heer drs. R. (Roeland) Gilijamse op.

Maria Cuartas is in Havana, Cuba, geboren. Zij groeide op op het eiland Curaçao, Nederlandse Antillen, en doorliep daar de middelbare school (VWO) aan het Radulphus College. In 1975 vertrok zij naar Nederland en studeerde Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Vanaf 1985 werkt Maria Cuartas bij de gemeente Amsterdam. Zij vervulde daarbij functies in het kader van het minderhedenbeleid, bij openbare orde en veiligheid en bij het Kabinet van de Burgemeester. Sinds 1998 was zij plaatsvervangend chef van het Kabinet van de Burgemeester. Zij was onder meer projectleider Tippelzone Theemsweg en de werkgroep Witte Illegalen. In 2001 was zij lid van de landelijke Commissie Antilliaans Medeburgerschap in Nederland. Deze commissie adviseerde onlangs de minister van Binnenlandse Zaken en
Koninkrijksaangelegenheden, de minister van Justitie en de minister voor het Grotestedenbeleid over een aanpak van de criminaliteit van Antillianen in Nederland.

Maria Cuartas is 45 jaar en woont in Amsterdam.

Mirjam Otten


© gemeente Amsterdam - 16-01-2002