Waterschap Zuiderzeeland

Lelystad
16 januari 2002

Veel banen bij Waterschap Zuiderzeeland

Woensdag 16 januari start het Waterschap Zuiderzeeland een grote wervingscampagne voor nieuw personeel. Het Waterschap Zuiderzeeland heeft meer dan 20 vacatures. Dat zijn voor een deel nieuwe functies, voor een deel vervanging en voor een deel nog niet ingevulde functies. Het bestuur heeft vorig jaar groen licht gegeven voor de uitbreiding. De functies zijn door de hele organisatie heen en op elk niveau. De wervingscampagne van het waterschap loopt tot begin februari. Het waterschap verwacht in april de eerste nieuwe mensen aan de slag te hebben.

Eind vorig jaar heeft het waterschap de fusie van januari 2000 geëvalueerd. Uit die evaluatie bleek dat met de huidige 203 formatieplaatsen de werkzaamheden niet optimaal uitgevoerd konden worden. Het college besloot daarop de formatie uit te breiden. Het gaat daarbij om reguliere taken. Eind vorig jaar is ook het beleid voor de komende jaren vastgesteld. Door nieuw landelijke beleid, zoals "Anders omgaan met water", het Bouwstoffenbesluit e.d. zijn extra mensen nodig. Verder was er vorig jaar een vacaturestop in verband met de financiële situatie van het waterschap. De kosten voor het aantrekken van de nieuwe medewerkers zijn meegenomen in de begroting.

Alle niveaus
De vacatures zijn op alle afdelingen en op alle niveaus. Het gaat om technische functies als klaarmeesters en opzichters, om beleidsmatige functies als hydrologen en ondersteunende functies bij onder andere financiën en communicatie. He waterschap houdt een brede wervingscampagne waarbij zowel verschillende bladen als de radio en internet zijn ingeschakeld. De koers voor de komende jaren is uitgezet. De werkzaamheden zijn uitgebreid, nieuwe doelen zijn gesteld. Daarom zijn er nieuwe banen en zoeken we nieuwe mensen is de boodschap.

Alle vacatures zijn te vinden op de site van het waterschap: www.zuiderzeeland.nl. De vacatures worden ook geplaatst in een aantal dagbladen, weekbladen en vakbladen. Daarbij wordt niet alleen geadverteerd in Flevoland maar ook in de omliggende regio´s.