Politie Drenthe


Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Geen voorrang

RODEN. Een 58 jr. vrouw uit Aalsmeer raakte dinsdagavond gewond bij een aanrijding op de kruising van de Norgerweg met de Hullenweg in Roden. Zij zat in een auto bestuurd door een 65 jr. man uit Een. Deze auto kreeg op de kruising geen voorrang van een auto bestuurd door een 62 jr. inwoner van Roden. De vrouw werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto's werden afgesleept.


*
Auto opengebroken

HOOGEVEEN. Op een carpoolplaats langs de A-28 bij Hoogeveen is dinsdag de auto van een inwoonster van Dedemsvaart opengebroken. Uit de auto werden o.a. een radio en een aantal Cd's gestolen.


*
Inbraken

HOOGEVEEN. Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Kymmelstraat in Hoogeveen. Men kwam binnen door een deur open te breken. Uit de woning verdwenen o.a. de stereo-installatie, de videorecorder en een leren jas.

EMMEN. In Emmen werd dinsdagmiddag ingebroken in een woning aan de Oude Roswinkelerweg. Uit deze woning werden o.a. de stereo-installatie en sieraden gestolen. In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg een bedrijf aan de Pieter de Keyserstraat ongewenst bezoek. De daders werden overlopen door een medewerker van een beveiligingsbedrijf. Het lukte ze echter te ontkomen. Uit het gebouw werd geld gestolen.

MEPPEL. Dinsdag werd in Meppel ingebroken in een woning aan de Wilhelminastraat. Doordat de voordeur niet op het nachtslot zat kon men binnenkomen door via de brievenbus de deur van binnenuit te openen. Uit de woning werden o.a. een videorecorder en een aantal leren jassen gestolen.

PESSE. Uit een woning aan het Nuil in Pesse zijn dinsdag meerdere antieke voorwerpen gestolen. Een deur werd opengebroken. Uit de woning werden o.a. schilderijen en een klok gestolen. De daders moeten gebruik hebben gemaakt van een auto.

ASSEN. Aan de Rolderstraat in Assen werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een sigarenmagazijn. Een ruit van de toegangsdeur werd vernield. Uit de winkel werd een nog onbekende hoeveelheid rookwaren gestolen..


*
Winkeldief verzet zich tegen aanhouding

ASSEN. Het koste de politie in Assen dinsdagavond enige moeite om een agressieve winkeldief op het politiebureau te krijgen. De 35 jr. man uit Hooghalen had bij een winkel aan de Minervalaan diverse levensmiddelen gestolen. Toen personeelsleden van de winkel de man wilden aanhouden verzette hij zich hevig en sloeg daarbij de medewerkers. De man had gedronken. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.


*
Verkeerscontrole

MEPPEL. Dinsdagavond zijn bij een verkeerscontrole op de Hoogeveenseweg in Meppel 24 weggebruikers bekeurd. 17 personen hadden geen papieren bij zich. Zij kregen een waarschuwing en moeten hun papieren tonen op het politiebureau.
De bekeuringen werden gegeven voor:

- 13 keer aan fietsers die reden zonder verlichting
- 10 keer aan automobilisten voor het onjuist voeren van mistlampen of het niet voeren van dimlichten

- 1 keer aan een bromfietsbestuurder zonder certificaat
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe