Politie Drenthe

Persberichten

Onderzoek schietpartij afgerond
11:25 woensdag 16 januari 2002

Roel Hallink, tel: 0528-295033 of 06-51528156

COEVORDEN Het onderzoek naar de schietpartij op 4 januari j.l., waarbij de 31-jarige W.J. de J. om het leven kwam, is afgerond.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat De J. op die dag bij de latere verdachte, een 30-jarige man uit Coevorden, aan de deur is gekomen om te praten over een ruzie tussen beiden. Deze ruzie was een dag eerder ontstaan en al ontaard in het totaal uitbranden van de auto van de verdachte.

Op de bewuste vrijdagmiddag zag de verdachte dat De J. bij zijn woning aan de Jeroen Boschstraat kwam en voordat beiden in gesprek kwamen, ontstond er tussen de vriendin van de verdachte en De J. al een woordenwisseling, waarbij zij een klap tegen haar hoofd kreeg. De verdachte greep toen zijn pistool en rende daarmee naar buiten om het latere slachtoffer af te schrikken. Toen deze echter niet schrok maar op de verdachte inliep, begon hij te schieten op De J. en deze werd daarbij diverse keren geraakt. Het slachtoffer is ter plaatse aan de gevolgen van de schotwonden overleden.

Bij een korte worsteling die nog plaats gevonden heeft, werd verdachte ook zelf aan een van zijn handen geraakt. Hij heeft zich later zelf aangegeven aan het politiebureau in Coevorden en heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd. Hij zit nog in voorarrest.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe