Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-01-2002
Politiebericht Groningen
Woensdag 16 januari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man (33) bedreigd met vuurwapen
Een 33-jarige man uit Groningen meldde dinsdagavond bij de politie dat hij eerder op de avond met een vuurwapen was bedreigd in een woning aan de Ypemaheerd. De man was op straat aangesproken en in de woning, waarin meerdere personen aanwezig waren, bedreigd met een vuurwapen. Bij een inval van de politie in de woning werden vier mannen en een vrouw aangehouden. Drie mannen, 17 en 27 jaar uit Groningen en een 36-jarige man uit Hamburg, zijn ingesloten voor nader verhoor. Een vuurwapen is niet aangetroffen in de woning. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en het motief van de bedreiging.

Groningen: oude baas in de war van euros
De politie werd dinsdagmiddag voor bemiddeling naar een textielzaak aan de Pelsterstraat gezonden. In de zaak was de bedrijfsleider al ruim twee uur bezig een 91-jarige Stadjer uit te leggen dat hij euros terug kreeg na aankoop van ondergoed. De oude baas had maandag met guldens ondergoed gekocht en wisselgeld in euros terug gekregen. Eenmaal thuis dacht hij dat hij te weinig wisselgeld had ontvangen en ging dinsdag verhaal halen. Met de beste wil van de wereld kon de bedrijfsleider de omwisseling niet uitleggen en te langen leste werd de politie gebeld voor bemiddeling. De agenten konden de man de euro-omwisseling ook niet uitleggen en uiteindelijk werd de bejaarde man met de nodige moeite naar zijn woning gebracht.

Groningen: fietsers lastig gevallen
Een 17-jarige jongen en een vriend werden dinsdagochtend lastig gevallen op de Noorderstationstraat toen zij werden ingehaald door twee andere fietsers. De mannen werden agressief en de 17-jarige jongen kreeg een schop. Daarbij viel zijn mobiele telefoon op de grond die werd meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Ulgersmaweg werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Er werden 10 overtredingen geconstateerd. Zij reden harder dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 70 km per uur.

Groningen: weigering blaastest
Bij een alcoholcontrole op het Emmaplein werd dinsdagmiddag een 87-jarige automobilist uit Uithuizermeeden gecontroleerd. De man weigerde pertinent mee te werken aan de blaastest. De motivatie die de bejaarde man opgaf was dat hij nog nooit geblazen had en dat nu ook niet van plan was. Na overleg met het openbaar ministerie kreeg de man een dagvaarding en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Marum: vrachtwagen in sloot
Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen is dinsdagmorgen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 bij Marum. De man werd onwel achter het stuur en verloor een moment de controle over zijn met stukgoederen geladen vrachtwagen. Hij botste daardoor tegen de middenbermgeleiding, kwam terug op de rijbaan en belandde vervolgens met de auto in de rechts naast de weg gelegen sloot. Hij kon zelf uit de cabine van de zwaar beschadigde vrachtwagen klimmen. De chauffeur werd opgevangen door een op de parallelweg passerende automobilist en later met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De vrachtauto is door een takelbedrijf uit de sloot gehaald.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)