Politiebericht Flevoland: district Noord 16-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Waarschuwing
LELYSTAD De politie vraagt mensen die een plastic zak met medicijnen of de medicijnen vinden, om deze af te geven op het politiebureau aan het Zuiderwagenplein 1 te Lelystad of om te bellen met de politie 0900-8844. Vanmorgen (woensdag) is namelijk bij de politie aangifte gedaan van vermissing van deze zware medicijnen. Deze zijn dinsdag op de markt te Lelystad verloren. Het gaat om 7 pakjes methadon (in totaal 14 stuks), 4 doosjes oxacepam (in totaal 55 stuks) en 1 doosje microlax (in totaal 10 stuks).

Snelheidscontrole
EMMELOORD De politie hield dinsdagmiddag met behulp van de lasergun op de Boslaan een snelheidscontrole. In totaal kregen 11 automobilisten een bekeuring voor het te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u terwijl maar 50 km/u toegestaan is.

Ruzie
EMMELOORD Dinsdagmiddag is een 32-jarige inwoner van Emmeloord door de politie gehoord in verband met een uit de hand gelopen ruzie over parkeren. Een 46-jarige automobilist uit Luttelgeest verklaarde dat hij niet met zijn auto weg kon rijden, omdat het voertuig van de 32-jarige in de weg stond op De Deel. Volgens zijn verklaring sprak hij de 32-jarige hierop aan die daar niet op reageerde. De 46-jarige man verklaarde zelf het voertuig verzet te hebben en toen een klap van de 32-jarige gekregen te hebben. Proces-verbaal wordt tegen de inwoner van Emmeloord opgemaakt. Hij is na verhoor op het politiebureau heengezonden.

Aanhouding voor wapen
LELYSTAD Na tips controleerde de politie woensdagochtend een woning aan de Binnendijk op mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen. In de woning troffen agenten en een politiehond een geweer aan. Een 23-jarige Lelystedeling die daar aanwezig was, is ter plaatse als verdachte gehoord. Hij deed vrijwillig afstand van het wapen (deze is in beslag genomen door de politie). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Kopstaartbotsingen
LELYSTAD Na een kopstaartbotsing op de Binnenhavenweg tussen vier autos is een 33-jarige bestuurster uit Dronten met nekklachten door GGD-personeel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Haar auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. Een 44-jarige bestuurder uit Steenwijk reed over de Binnenhavenweg richting de Houtribweg. Bij de kruising remde hij voor de voorrangsweg af. Achter hem reden een 26-jarige man uit Genemuiden en de 33-jarige uit Dronten. De achterste auto van een 45-jarige Urker botste tegen die van de 33-jarige die als gevolg botste tegen die van de 26-jarige.

Auto-inbraken
DRONTEN Bij de politie zijn verschillende aangiftes gedaan van auto-inbraken. Het gaat om inbraken in autos op de Grutto (2) en de Kampanje (2). Geluidsapparatuur is ontvreemd.