Carros

De A 210 EVOLUTION - topmodel met exclusieve uitrusting

Nieuw in de Mercedes-Benz A-Klasse

(16 januari 2002)

· Meer diversiteit accentueert succes A-Klasse

· Dynamische AMG-styling en lichtmetalen 17-inch wielen

· Luxueus interieur in leder-Alcantara-uitvoering

· Nieuwe viercilinder met 2.1 liter inhoud en 141 pk

De succesvolle A-Klasse krijgt verdere versterking. Met de nieuwe A 210 EVOLUTION presenteert Mercedes-Benz een indrukwekkend topmodel voor deze in populariteit groeiende modelserie. Met zijn AMG-styling, hoogwaardige uitrusting, lichtmetalen 17-inch wielen en fraaie leder-Alcantara-bekleding onderscheidt de A 2 10 EVOLUTION zich duidelijk in de compacte klasse. De nieuw ontwikkelde 2.1 liter viercilindermotor met 103 kW (141 pk) vermogen en 205 Nm koppel draagt hieraan belangrijk bij.

De A 2 10 EVOLUTION is vanaf april 2002 beschikbaar in zowel de normale als verlengde wiel basis. De compacte A-Klasse heeft sinds zijn introductie in 1997 wereldwijd de harten gestolen van 730.000 rijders; het nieuwe topmodel van de A-Klasse onderstreept het succes van deze modelserie.

De Mercedes-Benz A 210 EyOLUTION is een duidelijke bevestiging van de A-Klasse als trendsetter in zijn klasse. De synthese van Mercedes en AMG komt tot uitdrukking in de styling, de nieuwe lichtmetalen wielen in 7-spaaks design met brede banden in maat 205/40 R 17, de krachtige voorbumper met geïntegreerde mistlampen en de sportieve grille met zilverkleurig lamellenpatroon. Het even gedistingeerde als gespierde karakter van de jongste A-Klasse aanwinst wordt gecompleteerd door de markante dorpelvormgeving en nieuwe buitenspiegels met de van Mercedes-Benz bekende geïntegreerde knipperlichten, de opvallende achterbumper, de spoiler aan de achterruit en de blauwgetinte knipperlichten in de koplampen met helder glas.

Krachtige viercilinder en nieuw afgestemd sportonderstel

Bij het sportief-gedistingeerde uiterlijk en interieur behoren passende prestaties. De techniek confirmeert zich dan ook geheel aan het karakter van de A 2 10 EVOLUTION. De nieuwe viercilindermotor met 2,1 liter inhoud levert een vermogen van 103 kW (141 pk) bij 5500 tpm en 205 Nm trekkracht bij 4000 tpm. Deze waarden laten zich in de praktijk vertalen in een acceleratie van 0-100 km/h in 8,2 seconden, en in een topsnelheid van 203 km/h. Daarbij bedraagt het gemiddelde EU-brandstofverbruik slechts 7,9 1/100 km (12,7 km/l) en voldoen de uitlaatgasemissies aan de (vanaf 2005 van kracht wordende) EU4-norm.

Het minutieus op de prestaties afgestelde sportonderstel geeft de A 2 10 EVOLUTION, mede dankzij de herziene afstemming van de veer/demper-units en een speciale achterasstabilisator, een dynamisch weggedrag en uitstekend reiscomfort. Uiteraard is ook het remsysteem - schijfremmen rondom, met vóór zelfventilerende en, speciaal voor nat wegdek, geperforeerde remschijven - in de nieuwe afstemming van het onderstel geïntegreerd.