Telecombrief Award 2001 naar BabyXL

Den Haag, 16 januari 2002&De Telecombrief Award 2001 is toegekend aan Frank van der Heijden van BaByXL tijdens het zevende Telecongres in het Kurhaus te Scheveningen. Deze prijs is een onderscheiding voor een bedrijf dat zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk heeft gemanifesteerd in de informatie en communicatietechnologie.

Andere genomineerden voor deze prijs waren Kenniswijk en de Consumentenbond. De prijs werd aan Frank van der Heijden, oprichter en algemeen directeur, van BaByXL toegekend omdat het bedrijf baanbrekend werk heeft verricht bij het openbreken van de Nederlandse breedbandmarkt.

BaByXL was één van de eerste breedbandconcurrenten van voormalig telecom monopolist KPN en heeft sinds haar oprichting in juli 2000 baanbrekend werk verricht om de Nederlandse breedbandmarkt open te breken. BaByXL heeft altijd gepleit voor eerlijke concurrentie op de breedbandmarkt, niet alleen bij de OPTA, maar ook door zeer actief sturing te geven in het FIST (Forum Interconnectie Speciale Telecommunicatie) met als doel de samenwerking tussen KPN en marktpartijen in de local loop te bewerkstelligen. Daarnaast schuwt ze niet geschillen in te dienen m.b.t. de veel te hoge tarieven die KPN hanteert ten aanzien van toegang tot wijkcentrales en het toestaan van telefonie én breedband op één aansluiting. OPTA heeft inmiddels erkend dat de tarieven die KPN hanteert te hoog zijn en dit zal uiteindelijk voor alle breedbandmarktpartijen een belangrijke stimulans betekenen voor de uitrol van hun netwerk. In middels heeft BaByXL met haar breedband DSL-netwerk meer dan 25% van het bedrijfsleven en huishoudens in Nederland ontsloten en leveren belangrijke Internet Service Providers, telecombedrijven en Universiteiten BaByXL-breedbanddiensten aan hun klanten.

Frank van der Heijden: BaByXL werkt actief aan meer onderwerpen die ervoor moeten zorgen dat alle breedband partijen veel efficiënter kunnen opereren. Op die wijze stimuleert BaByXL de ontwikkeling van de gehele Nederlandse breedbandmarkt en brengt deze in een stroomversnelling. Uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat breedband in een groot deel van Nederland voor alle lagen van de bevolking (financieel) toegankelijk is. Veel mensen zullen van Internet gebruik maken, meer gaan surfen op Internet maar ook meer communiceren via Internet, door grote bestanden naar elkaar te sturen, zoals films en foto s, maar ook met elkaar te gamen en te video-communiceren .

Telecongres
Het Telecongres wordt georganiseerd door Telecombrief en de Telecombrief Business Club. Tijdens dit congres worden twee prijzen uitgereikt:

De Telecombrief Award en de Runner-Up Award .
Zie ook: www.telecombrief.nl http://www.telecombrief.nl>

Voor de redactie
BaByXL BroadBand DSL
Anne Breimer
Communicatie Manager
Tel.: 070 3492 031
Mob: 06 518 20 823
press@babyxl.com mailto:press@babyxl.com> www.babyxl.com http://www.babyxl.com>