PR-account Unisphere Networks naar Whizpr

Rotterdam/Wageningen, 16 januari 2002 Unisphere Networks, leverancier van geavanceerde IP-netwerkoplossingen voor telecombedrijven, carriers en Internet Service Providers, heeft haar PR-account voor de Benelux ondergebracht bij Whizpr.

Unisphere Networks levert Internetproducten die het carriers en service providers mogelijk maken om snel hoogwaardige diensten aan te bieden over zowel spraak- als data-netwerken. Gebruikmakend van moderne en traditionele netwerkverbindingen, zorgen de Unisphere-producten niet alleen voor de aansluiting van grote aantallen zakelijke gebruikers op het Internet, maar dragen zij tevens zorg voor het beheer van deze abonnementen, diensten en de kwaliteit hiervan.

De toegangsapparatuur voor breedbandnetwerken van Unisphere maakt het grootschalig realiseren van breedbandaansluitingen mogelijk, onafhankelijk van de gebruikte toegangsmethode, zoals DSL (digital subscriber line), kabel of draadloos. Met de voice switching-producten kunnen bedrijven hun spraakverkeer zowel via het Internet als via het reguliere telefoonnetwerk laten verlopen.

Network Edge
Unisphere Networks, Inc. is een snelgroeiende ontwikkelaar, producent en leverancier van zogeheten carrier-grade IP-netwerkoplossingen voor zowel het transport van data en voice als ook multimedia services. Het Unisphere Networks Intelligent Services Point of Presence concept (IS POP), in combinatie met de bijbehorende service- en support-organisatie, maakt het voor service providers mogelijk om sneller en beter nieuwe diensten te ontwikkelen en te implementeren. Diensten die in staat zijn snel omzet en inkomsten te genereren voor de telecomaanbieder. De diensten die op deze manier aangeboden worden, zijn gekenmerkt door een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, veel flexibiliteit en wire-speed performance aan de randen van het IP-netwerk, de zogeheten network edge .

ERX-1440 Edge Router: Internet Telephony Magazine Product of the Year De producten van Unisphere Networks zijn innovatief en van hoge kwaliteit, hetgeen onderschreven wordt door het Amerikaanse tijdschrift Internet Telephony Magazine. Dit blad koos de afgelopen drie jaar steeds een product van Unisphere als Product of the Year . Afgelopen jaar was dat de ERX-1440, een 40 Gigabit IP edge router waarmee service providers kunnen beschikken over geïntegreerde IP-routing, subscriber management en mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe IP-services - alles met behoud van wire-speed snelheden.

Unisphere Networks is in 1999 opgericht door Siemens. Hoewel Siemens formeel nog steeds eigenaar is van Unisphere Networks heeft dit geen gevolgen voor de onafhankelijkheid van het bedrijf. Het hoofdkantoor van Unisphere Networks is gevestigd in Westford, Mass. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 30 vestigingen over de gehele wereld.