Senter

DEN HAAG, 16 januari 2002

Opnieuw geld voor technologische samenwerkingsprojecten

Bedrijven die samen aan technologisch innovatief onderzoek doen, kunnen een aanzienlijk deel van de kosten vergoed krijgen via de subsidieregeling Technologische Samenwerking. Het Ministerie van Economische Zaken stelt voor de eerste indieningperiode van de regeling in 2002 EUR 23,6 miljoen beschikbaar. Bedrijven kunnen van 8 januari tot en met 29 maart een subsidieaanvraag indienen.

Ieder jaar stelt het Ministerie van Economische Zaken via de subsidieregeling Technologische Samenwerking geld beschikbaar, dat gelijkmatig over drie indieningsperioden wordt verdeeld. In de laatste indieningsperiode van vorig jaar dienden 114 bedrijven een projectvoorstel in. Zij kunnen 25 procent van de kosten van een ontwikkelingsproject vergoed krijgen en 50 procent voor een project dat alleen onderzoek bevat.

Technologische Samenwerking stimuleert technologische samenwerking tussen bedrijven en tussen bedrijven en kennisinstellingen bij innovatief onderzoek. Het kan daarbij gaan om nationale of internationale samenwerking. Een adviescommissie beoordeelt de subsidieaanvragen op de volgende criteria: de mate van samenwerking, de technologische innovativiteit en het economisch perspectief.

Meer informatie over Technologische Samenwerking is te vinden op www.senter.nl/samenwerking.

Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken dat overheidsbeleid uitvoert op het gebied van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling hierbij is het duurzaam versterken van de positie van bedrijfsleven en kennisinstellingen in ons land. Voor meer informatie over de subsidie- en kredietmogelijkheden van Senter kunt u contact opnemen met de afdeling Algemene informatie & advies, telefoon (070) 361 02 77 of (070) 361 09 99 (voor internationale projecten).



Senter