NIEUWE IDC-STUDIE WERPT LICHT OP DE VOORDELEN DIE DE

PROGRESS ASPEN-KLANTEN GENIETEN



Studie over ASP-implementaties rapporteert onmiddellijk financieel voordeel en een gemiddeld ROI over vijf jaar van ruim 400 procent

Capelle aan den IJssel, 16 januari 2002 Progress Software, een toonaangevende leverancier van technologie voor de bouw van e-businessoplossingen, meldt dat uit een studie van IDC gebleken is dat ASP-implementaties een hoog ROI genereren: binnen de zes maanden halen de klanten hun geld uit de investering. Deze bevindingen worden bevestigd door de ervaringen van leden van het Progress ASPenSM Managed Services programma zoals Impro Informatiesystemen uit Leidschendam, QAD uit Hoofddorp, Van Meijel automatisering in Emmeloord.

De IDC-studie "De Financiële Impact van ASP s" identificeert de businessvoordelen van ASP en legt de klemtoon op verscheidene belangrijke bevindingen, zoals:


· ASP-implementaties genereren een gemiddeld ROI over vijf jaar van 404%. Bijna de helft van de ondervraagde organisaties hadden in minder dan 6 maanden hun geld uit de investering gehaald.

· 44% van de ondervraagde organisaties kwam tot de slotsom dat het ROI meer dan 100% bedroeg. 12% rapporteerde een ROI van meer dan 1000%.

· De gemiddelde terugverdientijd van een via ASP uitbestede oplossing bedroeg 1,33 jaar op een gemiddelde totale investering van 4,2 miljoen USD.

· De gemiddelde startinvestering bedroeg 399,000 USD. Organisaties die uitsluitend oog hebben voor technologie en kostprijs lopen twee derden van de voordelen mis.
"De resultaten van deze studie tonen aan dat organisaties meetbaar voordeel zien in het gebruik van ASP-diensten. Naast het hoge ROI bestempelen de ASP-klanten, met inbegrip van de leden van het Progress ASPen Managed Services Programma en hun eindgebruikers, aspecten als kortere implementatietermijnen, de mogelijkheid om zich in grotere mate toe te spitsen op hun kernactiviteit en de toegang tot geavanceerde technologie als unieke voordelen gekoppeld aan het werken met een ASP, stelt Meredith Whalen, Vice President van de ASP and Internet Services Research-divisie van IDC. "Naarmate meer bedrijven interesse krijgen voor de levering van ASP-diensten, zullen ASP enablement programma s zoals ASPen Managed Services de overgang vereenvoudigen en helpen om de time-to-market te versnellen.

Wij zijn gestart met onze ISV s de mogelijkheid te bieden om hun software aan te bieden onder de vorm van een service omdat wij wisten dat de financiële impact op de eindgebruiker één van de belangrijkste drijvende krachten achter de invoering van het ASP-concept zou worden, stelt Chris Clabaugh, vice president ASPen Managed Services bij Progress Software. Zelfs bij klanten waar time-to-market of de introductie van nieuwe technologie centraal staan, hebben financiële overwegingen altijd een kritieke invloed gehad op het besluitvormingsproces. Nu de algemene financiële markt krapper wordt, verwachten wij dat steeds meer klanten deze methode van softwarelevering in overweging zullen gaan nemen.

Over het ASPenSM-programma

Het ASPenSM-programma (Application Service Providers Enablement) van The Progress Company biedt hulp bij business planning, strategische partnerships, superieure technologie en professionele ontwerp-, ontwikkelings- en implementatiediensten om de Progress ISV's te helpen bij de snelle implementatie van hun toepassingen via het ASP-model. Het ASPen-programma telt meer dan 200 leden, die meer dan 100 webtoepassingen ontwikkeld hebben voor alle verticale markten en wereldwijd meer dan 100.000 eindgebruikers bedienen. Organisaties zoals Nutricia, SOFIM en Swisslife vertrouwen op Progress®-gebaseerde ASP-toepassingen met het oog op een hoger rendement en het verwerven van een concurrentievoordeel. Voor 2001 rangschikt ASPnews.com Progress in de wereldwijde Top 20 van ASP-infrastructuurleveranciers. In totaal telt de lijst van ASPnews 2000 bedrijven. Voor nadere informatie over het ASPen-programma kunt u terecht op www.progress.com/aspen.

Over The Progress Company

The Progress Company is een mondiale leverancier van softwaretechnologie en diensten voor de ontwikkeling, de implementatie, de integratie en het beheer van oplossingen voor e-business. Het bedrijf levert een volledige reeks producten, met inbegrip van hulpmiddelen voor de ontwikkeling van toepassingen, SonicMQ, de toonaangevende messaging server voor e-business, en de meest gebruikte, voordeligste geïntegreerde database van de sector. Onder zijn partners telt The Progress Company meer dan 2.000 onafhankelijke softwareleveranciers (Independent Software Vendors ISV s) en leveranciers van toepassingsdiensten (Application Service Providers ASP s) die jaarlijks voor meer dan 5 miljard USD op Progressâ gebaseerde toepassingen en aanverwante diensten omzetten. Meer dan 40.000 organisaties in meer dan 100 landen waaronder 70% van de Fortune 100-bedrijven vertrouwen op toepassingen die op Progress Software gebaseerd zijn. The Progress Company, een werkbedrijf van Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS), heeft zijn hoofdkwartier in Bedford, Massachusetts, en kan worden bereikt op het web www.progress.com .



Ingezonden persbericht