Introductie nieuwe Microsoft Project 2002-productfamilie

Oplossingen ondersteunen zowel werknemers, als teams en bedrijven met planning en toewijzing van middelen. Samenwerking binnen projecten en de analyse van projectinformatie mogelijk

Schiphol-Rijk, 16 januari 2001 - Microsoft introduceert de marketing bèta van Project 2002, de volgende generatie van Microsoft's projectmanagementsoftware. Met de nieuwe bedrijfsfunctionaliteit en analytische tools, combineert de uitgebreide Project 2002-familie intuïtief projectbeheer, toegankelijkheid en onderlinge samenwerking met een krachtig projectmanagementplatform. Bedrijven kunnen hierdoor een hogere productiviteit en betere bedrijfsresultaten realiseren.

"De nieuwe mogelijkheden en verbeteringen van Project 2002 zorgen voor een robuuste en flexibele bedrijfsoplossing," zegt Chris Capossela, general manager van de Microsoft Project Business Unit van Microsoft. Efficiënt projectmanagement kan bedrijven van elke omvang helpen om betere financiële resultaten te realiseren. De nieuwe oplossingen en tools die we hebben ontwikkeld, bieden managers, projectbeheerders en andere belanghebbenden inzicht in en controle over bedrijfsbrede projecten, waardoor zij beter geïnformeerd beslissingen kunnen nemen en hun hulpbronnen beter kunnen benutten."

De nieuwe Microsoft Project 2002 productfamilie omvat het volgende:


· Microsoft Project Standard, de update van Microsofts' basis projectmanagementapplicatie voor projectplanning.
· Microsoft Project Professional, een nieuwe applicatie die met Project Server 2002 werkt en mogelijkheden biedt voor onderlinge samenwerking, bedrijfsbrede analyse en beheer van hulpbronnen, naast alle mogelijkheden van Microsoft Project Standard.
· Microsoft Project Server 2002, een nieuwe toevoeging aan de Microsoft .NET serverreeks voor volledig bedrijfsbreed projectmanagement en beheer van hulpbronnen, alsmede mogelijkheden voor onderlinge samenwerking (in combinatie met Microsoft Project Professional). Microsoft Project Server 2002 kan echter ook met Microsoft Project Standard samenwerking in teams ondersteunen.
· Microsoft Project Web Access (Microsoft Project Server Client Access Licenses), een webinterface die projectinformatie en analysetools beschikbaar stelt aan managers en teamleden die de volledige reeks projectmanagementmogelijkheden van Microsoft Project niet nodig hebben. Deze gebruikers hebben via een webbrowser toegang tot projectinformatie.
Microsoft Project 2002 oplossing
De Microsoft Project Management Solution, die Microsoft Project Standard omvat, is ontwikkeld om business managers en planners te helpen met het dynamisch beheren van planningen en middelen, en om eenvoudig de projectstatus te bewaken. Teams kunnen Microsoft Project Server 2002 aan deze oplossing toevoegen om managers en teamleden te laten samenwerken aan projecten en real-time informatie te analyseren.

Project Professional en Project Server 2002 vormen samen de Microsoft Enterprise Project and Resource Management oplossing. Deze oplossing biedt een centrale opslagvoorziening voor de gegevens over projecten en middelen, wat bedrijfsbreed middelenbeheer, real-time rapportage en scenarioanalyse mogelijk maakt. Business managers krijgen hierdoor beter inzicht in de toewijzing van middelen en de status van initiatieven binnen hun organisatie. Project Professional omvat tevens alle veelomvattende mogelijkheden voor project management van Microsoft Project Standard.

Krachtig projectmanagementplatform
Microsoft Project 2002 biedt organisaties een naar eigen wens in te richten platform en tools die kunnen worden uitgebreid en geïntegreerd met bedrijfssystemen om zo te kunnen voldoen aan de behoeften op het gebied van project- en kennismanagement.

"De nieuwste versie van Project bewijst dat Microsoft een toonaangevende rol wil spelen op het gebied van bedrijfsbreed projectmanagement," zegt Sharon Ward, vice president voor de Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Applications (EA) activiteiten bij de Hurwitz Group, een Amerikaanse marktanalyse-, research- en adviesbedrijf. "De open architectuur van Microsoft Project 2002 en de solide enterprise-functionaliteit die is ingebouwd, voldoen aan de behoeften van onafhankelijke software-leveranciers en ontwikkelaars, die maatwerkapplicaties bouwen."

Project 2002 wordt enthousiast ontvangen door onafhankelijke softwareleveranciers die projectmanagementapplicaties op maat bouwen, gebaseerd op het Project Server-platform. Meer dan 235 ontwikkelaars nemen reeds deel aan het Microsoft Project solution provider programma. Voor meer informatie over dit programma: www.microsoft.com/office/project/resources/partners.htm.

Intuïtieve projectmanagementoplossing
Project 2002 biedt veelomvattende en eenvoudig te gebruiken projectmanagementoplossingen die intuïtief bruikbaar zijn door zowel beginnende als ervaren gebruikers. Project Guide, een nieuwe, interactieve help-tool, ondersteunt Project-gebruikers op eenvoudige wijze planningen te maken en projecten en middelen te beheren, zodat zij direct van de voordelen van het pakket kunnen profiteren.

Beschikbaarheid
Microsoft verwacht de definitieve Engelse versie van Microsoft Project 2002 in mei 2002 te kunnen leveren. De Nederlandse versie wordt in de zomer verwacht.

De Microsoft Project Standard 2002 Marketing Beta Kit kan worden besteld op www.microsoft.nl/project onder de kop "bestel proefversie". Klanten kunnen ook contact opnemen met hun contactpersoon bij Microsoft om de Microsoft Project 2002 Corporate Preview Kit te ontvangen. Deze kit omvat bètaversies van Microsoft Project Standard, Microsoft Project Professional en Microsoft Project Server 2002. Beide kits bieden ook hulpbronnen om de implementatie van Microsoft Project 2002 te helpen plannen.

Meer informatie over de Microsoft Project 2002-productfamile is te vinden op www.microsoft.nl/project.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.