RABOBANK NEDERLAND

Hoger ambitieniveau voor Rabobank Profploeg

Vijfhuizen. In 2004 en 2005 meedoen om een ereplaats in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk, Spanje of Italië. Met die doelstelling is vanmiddag op Villa Floriade in Vijfhuizen de Rabobank Profploeg 2002 gepresenteerd.
'Rabobank heeft op basis van zakelijke afwegingen het contract voor de wielerploegen tot en met 2005 verlengd met een optie voor nog eens twee jaar. Daarbij zijn we wel uitgegaan van het groeien naar een hoger ambitieniveau. We willen ons ook graag in de eindklassementen van de grote rondes laten zien.', aldus Hans Smits, voorzitter van de Hoofddirectie van Rabobank Nederland, die niet onder stoelen of banken stak dat de bank zeer tevreden is met de behaalde sportieve prestaties. 'De sponsoring past in de ambitie van Rabobank om marktleiderschap te tonen. Het zou fantastisch zijn als de ploeg op enige termijn meestrijdt om een podiumplaats in een van de grote rondes ', aldus Smits.

Wielerdag
De presentatie van de Rabobank Wielerploegen voor junioren, amateurs en profs gaf de Floriade-in-aanbouw alvast de nodige kleur en stond in het teken van de jeugd. Zo'n 250 jonge renners waren met hun ouders te gast op het terrein van de komende wereldtentoonstelling. Zij konden deelnemen aan een tijdrit, een grote wielerbeurs bijwonen met een optreden van Jody Bernal en waren bovenal hoofdgast bij de Wielershow waarin de renners in up-tempo werden voorgesteld.

'Inspirerend'
Manager Jan Raas vindt het ambitieniveau van Rabobank reëel. Ook voor ons als begeleiding is het inspirerend. Een steeds hoger doel bereiken is inherent aan topsport dus dat ligt ons wel. Natuurlijk kun je in de sport nooit garanties voor resultaten geven. Maar we hebben nu wel de middelen en de tijd', aldus Raas die meedeelde tot en met 2005 jaarlijks over gemiddeld 10 miljoen euro te kunnen beschikken om het beoogde ambitieniveau te kunnen bereiken.

De Rabobank Profploeg 2002 bestaat uit 25 renners: Michael Boogerd, Erik Dekker, Maarten de Bakker, Jan Boven, Bobby Traksel, Addy Engels, Marcel Duijn, Bram de Groot, Coen Boerman, Matthé Pronk, Thorwald Venenberg, Ronald Mutsaars, Karsten Kroon, Marc Lotz, Richard Groenendaal (allen uit Nederland), Roy Sentjens, Sven Nijs, Geert Verheyen, Marc Wauters (België), Markus en Beat Zberg (Zwitserland), Grischa Niermann (Duitsland), Mathew Hayman (AUS) en Levi Leipheimer (USA). Ploegleiding: Theo de Rooij, Adri van Houwelingen en Joop Zoetemelk.