Kingston Technology introduceert 128 MB SecureDigitalCard

Geheugenmodule op postzegelformaat met copyright-beveiliging

Nieuwegein, januari 2002 - Kingston Technology introduceert de SecureDigitalCard (SD). Dit geheugenkaartje ter grootte van een postzegel weegt nog geen twee gram en behoort tot de nieuwste generatie van opslagmedia voor digitale camera's, MP3 muziekapparatuur, Personal Digital Assistants (PDA'S) en een aantal spelcomputers die binnenkort op de markt komen.

De SD kaart beschikt over SDMI (secure digital music initiative) beveiligings-faciliteiten. Daarmee kan ongeoorloofd kopiëren van door copyrights beschermde informatie worden voorkomen, zonder de beeld- en geluidskwaliteit aan te tasten. Zo wordt tegemoet gekomen aan de snel groeiende behoefte aan beschermingsmogelijkheden van digitale producties
- zoals films en muziek - die via internet worden geleverd.
De SD heeft een opslagcapaciteit van 128 MB, wat vergelijkbaar is met twee uur muziek op CD-kwaliteit of 100 kleurenfoto's. De opgeslagen informatie blijft altijd bewaard, ook als het kaartje uit de apparatuur wordt genomen. Dat maakt uitwisseling van gegevens eenvoudig, terwijl bijvoorbeeld een onderbroken computerspel kan worden 'meegenomen' om dat elders door te spelen.

De 128 MB SecureDigitalCard van Kingston is direct beschikbaar en heeft een adviesprijs van 265 Euro, exclusief btw. Er zijn ook SD Cards van 32 en 64 MB verkrijgbaar.

Alle SD Cards van Kingston worden afzonderlijk getest alvorens ze de fabriek verlaten. Ze hebben een garantieperiode van vijf jaar en worden technisch ondersteund door een kosteloze telefonische helpdesk.

Meer informatie over de SD Cards van Kingston is te vinden op http://www.kingston.com/flash/multimedia.asp.

Distributeurs van Kingston Technology in Nederland zijn: Ingram Micro (030-2464001), PST (020-5471166), Stebis (0344-640400) en GE Access (020-3479200)

Distributeurs van Kingston Technology in België zijn: SDB (015 459000), Tech Data (02 583 8311) en Ingram Micro (02 254 9211)

Kingston Technology
Kingston Technology Company, Inc. is 's werelds grootste onafhankelijke geheugenproducent. Het bedrijf beschikt over de modernste productie-vestigingen in Ierland, Maleisië, Taiwan, China en Fountain Valley USA, plus ondersteunende faciliteiten voor het verwerken van 'wafers' tot IC's, testen en distribueren. Kingston maakt daarbij gebruik van het 'Payton'-model voor supply chain management. Dat ondersteunt het hele productieproces vanaf de ontvangst van de 'wafers' tot en met de distributie van de kant-en-klare geheugenmodules. Kingston distribueert haar producten via een wereldwijd netwerk van distributeurs, OEM en dealerklanten in meer dan 3000 locaties. Bezoek voor aanvullende informatie de website www.kingston.com/europe