Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-01-2002 Politieberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.15 u) Woensdag, 16 januari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; uithaal
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Stationstraat in Heerlen van een 32-jarige automobilist uit Landgraaf, kreeg de politie aanwijzingen dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Toen de politie de verdachte aanhield, dronk hij nog snel een busje/potje leeg met vermoedelijk methadon. De verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. In het politiebureau haalde de verdachte plotseling en zonder enige aanleiding uit en sloeg een van de agenten in zijn gezicht. De verdachte werd daarop ingesloten. Omdat de politie alcoholgebruik, mogelijk in combinatie met andere stoffen vermoedde, vorderde zij medewerking aan een bloedproef. De verdachte weigerde echter iedere medewerking aan het onderzoek. De politie stelt een nader/verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; straatroven
Een 24-jarige vrouw uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer fietste afgelopen dinsdagavond omstreeks 20.00 uur op de Zandweg in Heerlen, ter hoogte van de Heesbergstraat. Plotseling werd zij door twee mannen en een vrouw die daar stonden tot stoppen gedwongen. Vervolgens beroofde het drietal haar van haar fiets en verdween daarmee in de richting van de Vrusschemigerweg.
Ongeveer tien minuten later, omstreeks 20.10 uur vond op een pad achter woningen aan de Dr. Clemens Meulemanstraat in Heerlen eveneens een beroving plaats. Een 22-jarige vrouw uit Heerlen die daar liep werd van haar rugzak beroofd door drie onbekende mannen. Een van hen greep plotseling haar rugzak, met daarin een carnavalspak. Omdat het slachtoffer haar rugzak nog probeerde vast te houden, werd zij aan haar haren getrokken en moest op een gegeven moment de rugzak loslaten waarna de drie straatrovers met de buit wegliepen. Ook dit slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen van beide straatroven. Die kunnen met de Heerlense politie contact opnemen via telefoon 0900-8844.

Landgraaf; zolderbrand leidt naar hennepkwekerij Afgelopen dinsdagmorgen omstreeks 10.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Koelmoer in Landgraaf. Bleek dat op zolder van een woning brand was ontstaan. De brandweer heeft de zolderbrand geblust. In de zolderkamers vond de politie hennepkwekerijen met totaal 330 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige apparatuur (groeilampen, transformatoren etc.) inbeslaggenomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat mogelijk met de electriciteit is geknoeid, schakelde de politie Essent in. De beide bewoners/echtpaar werden aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau alwaar ze werden ingesloten.