Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-01-2002 Politieberichten district Maastricht (HP 14.07 uur) Woensdag 16 januari 2002

Maastricht, dief aangehouden:
Een 47 jarige inwoner van Chaudfontaine is woensdagmorgen 16 januari 2002 door de politie op heterdaad betrapt bij het plegen van een diefstal vanaf een personenauto.
Een politiepatrouille zag woensdagmorgen omstreeks 01.55 uur een man op zijn hurken tussen geparkeerde personenautos zitten op de parkeerplaats langs de Prins Bisschopsingel onder de John F. Kennedybrug te Maastricht. Bij het zien van de politieauto liep de man meteen weg. De politiepatrouille stelde daarop meteen een onderzoek in. Op de grond waar de man op zijn hurken gezeten had werd een gedemonteerd wiel aangetroffen afkomstig van een geparkeerde auto waarvan de as op een emmer rustte, terwijl op de grond bij het gedemonteerde wiel een wieldopsleutel en enkele wielbouten lagen. De man werd daarop door de politie aangehouden. Bij zijn aanhouding stopte hij nog vlug wat in zijn mond en wilde dit doorslikken. Door hem bij zijn keel te pakken werd dat voorkomen en was gedwongen dit uit te spugen. Het bleek een kleine hoeveelheid cocaïne te zijn. De man werd daarna ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, woninginbraak:
Op dinsdagmiddag 15 januari 2002 heeft een diefstal uit een woning gelegen aan de Populierweg te Maastricht plaatsgevonden. De inbreker klom aan de achterzijde van de woning over een tuindeur en kon vervolgens de woning binnensluipen. De gehele woning werd doorzocht waarbij onder andere een radio-cd-speler, een GSM en enkele bankpasjes werden ontvreemd. De bewoonster ontdekte de diefstal dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur bij haar thuiskomst. Zij waarschuwde daarop meteen de politie. De dief werd bij een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. Van de diefstal heeft zij aangifte gedaan.