KONINKLIJKE NEDERLANDSE MUNT

Overhandiging eerste goede doelen set KNM aan CliniClowns

Persbericht

Utrecht, 16 januari 2002

Overhandiging eerste Goede Doelen Set van de Koninklijke Nederlandse Munt aan CliniClowns.

Woensdag 16 januari 2002 om 15:00 is de eerste Goede Doelen Set uitgereikt door Maarten Brouwer, Algemeen Directeur van de Koninklijke Nederlandse Munt aan Tom Doude van Troostwijk, Algemeen Directeur CliniClowns Nederland. In het bijzijn van CliniClowns Coos en Coco heeft deze ludieke overhandiging plaatsgevonden bij de Koninklijke Nederlandse Munt te Utrecht.

De Goede Doelen Set is een euro muntset met de 8 originele euromunten geslagen in speciale verzamelaarskwaliteit. De euro muntset is van de kwaliteit Brilliant Uncirculated munten, ofwel BU kwaliteit. Deze muntset krijgt gedurende acht jaar (vanaf het jaar 1999) ieder jaar een goed doel mee. De Koninklijke Nederlandse Munt draagt 1 euro per verkochte set aan het betreffende doel af. De set van het jaar 1999 komt ten goede komen aan CliniClowns. De consumentenprijs van de set bedraagt euro 15,95. De Goede Doelen Set is verkrijgbaar bij de Koninklijke Nederlandse Munt te Utrecht via telefoonnummer 030- 2910465 of via www.knm.nl.

De Goede Doelen Set is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Munt en onderstreept het feit dat de Koninklijke Nederlandse Munt zich bewust is van haar maatschappelijk positie. CliniClowns Nederland is door de Koninklijke Nederlandse Munt benaderd, omdat deze stichting geheel aansluit bij de maatschappelijke doelstelling die de Koninklijke Nederlandse Munt wil uitdragen. CliniClowns is een Nederlandse instelling die zich inzet voor mensen en hun omgeving en is in het bezit van het CBF keurmerk.

CliniClowns bieden zieke kinderen afleiding en plezier. Ze brengen één keer per week een bezoek aan kinderen die in ziekenhuizen of andere gezondheidsinstellingen verblijven. Om in te kunnen spelen op de persoonlijke situatie van elk kind is het spel van CliniClowns gebaseerd op improvisatie. Alle clowns zijn professionele artiesten die geschoold en bijgetraind worden in de eigen opleiding. Op dit moment bezoeken 60 clowns zieke kinderen in 100 gezondheidsinstellingen door heel Nederland.