Politiebericht Eindhoven e.o. 16-01-2002

1e persbericht 16 januari 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte valse aangifte aangehouden Dinsdag is in het politiebureau aan de Europalaan een 33-jarige man uit Breugel aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een valse aangifte heeft gedaan van een overval. Hij is bedrijfsleider van een winkel aan de Kruisstraat. De man deed vorige week vrijdag aangifte dat hij die dag, rond 20.15 uur, door een man was overvallen. De buit die de overvaller meegenomen zou hebben, heeft hij zelf in zijn zak gestoken. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Flessentrekker aangehouden
In een restaurant aan de Kerkstraat is dinsdag om 12.55 uur een 30-jarige zwerver aangehouden. De man kon de zes glazen whisky die hij had gedronken, niet afrekenen. Maandag had de man in een restaurant aan de Markt gegeten en gedronken zonder te betalen. Toen werd hij ook aangehouden. De man is ingesloten.

Eindhoven: Vrouw staat met pistool te zwaaien
In de Stationshal is dinsdag om 19.50 uur een 26-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vrouw zou volgens de melding met een pistool staan te zwaaien. Zij had inderdaad een pistool bij zich. Maar verder trof de politie 14 patronen, een werpster, een busje traangas, vuurwerk en een bewakingscamera bij haar aan. De vrouw is voor onderzoek ingesloten en de spullen die ze bij zich had zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Onder invloed


- Op de Baristraat is woensdag om 0.50 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij onder invloed van alcohol in een auto heeft gereden. Hij blies ruim 0,7 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen.


- Woensdag om 3.30 uur betrapte de politie op de Edisonstraat een 44-jarige Helmonder op het rijden onder invloed. Zijn promillage was ruim 1. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles


- Dinsdag tussen 14.30 en 18.00 uur is op de President Rooseveltlaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 3270 passanten reden er 160 te hard. De snelste reed 80 km/u.


- Op de Aarle Rixtelseweg werd tussen 19.20 en 21.35 uur gecontroleerd. 672 voertuigen passeerden de radarapparatuur en 120 bestuurders deden dat te snel. Hier was de topper 99 km/u.

Op beide plaatsen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Helmond: Diefstal
Vanuit een berging van een flatwoning aan de Boerhavelaan is in de nacht van dinsdag op woensdag een radio gestolen. De waarde van de radio is ongeveer 230,=. Het is niet bekend hoe men binnen is gekomen.

Budel: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 7.15 en 8.45 uur zijn op de Hoofdstraat in Budel Dorplein en op de Randweg Oost in Budel snelheidscontroles gehouden. Met de lasergun werden 11 bestuurders betrapt. De hoogste snelheid was 89 km/u. 50 was toegestaan.

Asten: Diefstal uit een woning
Dinsdag tussen 11.00 uur en 18.45 uur is ingebroken in een woning aan de Boskoop. Men kwam binnen door een deur aan de achterzijde van de woning open te breken. Uit de woning zijn enkele sieraden weggenomen.

Handel: Aanhoudingen na vechtpartij
Op de Schild zijn woensdagmorgen om 0.55 uur en om 1.15 uur een 24- en een 22-jarige man aangehouden. De mannen, woonachtig in Gemert, worden verdacht van mishandeling van een 20-jarige vrouw en een 21-jarige man uit Handel. Een van hen sloeg bij een ruzie in de relationele sfeer de vrouw met een autokrik op haar hoofd en de man tegen zijn linkerarm. De vrouw is voor behandeling aan haar verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Bladel: Verdachte brandstichtingen aangehouden
De politie van De Kempen heeft dinsdag na onderzoek een 16-jarige jongen uit Bladel aangehouden. De jongen wordt er van verdacht dat hij in de maanden november en december op verschillende plaatsen in Bladel brand gesticht te hebben. Hij zou ook gebruik hebben gemaakt van zelfgemaakte bommen. Onderzoek en sporen leidden naar de verdachte. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Koolzaadbeemd is in de nacht van dinsdag op woensdag een zilvergrijze Volkswagen Polo met het kenteken 54-FG-KS gestolen.

Veldhoven: Ramkraak bij juwelier
Woensdagmorgen rond 3.30 uur is bij een juwelierszaak aan de Pleintjes een ramkraak gepleegd. Het rolluik en de glazen deur werden met een auto geramd. Uit vitrines in de zaak werd een onbekend aantal sieraden meegenomen. De auto, die gestolen was, werd achtergelaten.