Politiebericht Friesland: Friesland 16-01-2002
Politieberichten van 16/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: inbreker/verkrachter aangehouden
Vanmorgen omstreeks 09.30 uur heeft de recherche, die bezig is met het onderzoek naar de inbraak in de Eikenstraat, waarbij een 74-jarige vrouw werd verkracht, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden in zijn woning aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Het onderzoek is nog in volle gang. Op dit moment wordt geen verdere informatie verstrekt. Zie ook de politieberichten van 13/1 (13.00 uur) t/m 14/1 (07.00 uur)

Buitenpost: eenzijdige aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 07.10 uur reed een 20-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom op Egypte. Het slachtoffer is door de brandweer van Buitenpost, die zeer snel ter plaatse was, uit zijn benarde positie bevrijd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De auto werd totaal vernield.

Heerenveen: vrachtwagen verliest lading
Woensdag omstreeks 07.15 uur verloor een vrachtwagen, die reed over de Rijksweg A7 richting Drachten, een hoeveelheid aardappelen. Het bleek dat de laadklep niet goed was afgesloten. Over een lengte van ongeveer 100 meter kwamen de aardappelen op het wegdek terecht. De vrachtwagen werd bestuurd door een 35-jarige inwoner van Heerenveen. Op de kapot gereden aardappelen slipten een personenauto en een vrachtwagen en kwamen in de berm tot stilstand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De vrachtwagen werd bestuurd door een 51-jarige inwoner van Mill, terwijl de personenauto werd bestuurd door een 55-jarige inwoner van Wolvega. Rijkswaterstaat heeft het wegdek schoongemaakt.

Franeker: inbraak auto`s
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Binnenhof. Hoe men in de auto is gekomen, werd niet duidelijk. Uit de auto werden een radio/cd-speler, 6 cd`s en een rij- en kentekenbewijs weggenomen. De eigenaar, een 33-jarige inwoner van Franeker, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een auto, die geparkeerd stond op de Meteoorbaan. Uit deze auto werd een cd-wisselaar weggenomen, met daarin 6 cd`s. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Franeker, heeft aangifte gedaan.

Hoornsterzwaag: aanrijding
Woensdag omstreeks 07.15 uur kwam een 28-jarige inwoner van Heerenveen op de Tjongervallei door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de berm. Bij de daarop volgende stuurcorrectie raakte hij in een slip en kwam vervolgens op zijn kop in de sloot naast de weg terecht. De bestuurder kon op eigen kracht de auto verlaten en raakte niet gewond. De auto werd totaal vernield.

Bureau Communicatie: 058 0 880 8272