VERKEERSBESLUITEN

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld heeft op 17 januari 2002 besloten om in de Churchillstraat op twee lokaties de voorrangssituatie te wijzigen ten gunste van overstekende fietsers. Het betreft de fietsoversteekplaats tussen de Van Schothorststraat en de Koterweg ter hoogte van de bestaande verkeersdrempel en de oversteekplaats tussen de Rooseveltstraat en de Amersfoortsestraat tussen de twee bestaande verkeersdrempels.

De twee genoemde fietsoversteekplaatsen maken deel uit van belangrijke fietsverbindingen van en naar het centrum van Barneveld. Het wijzigen van de voorrangssituatie maakt de fietsverbindingen aantrekkelijker (meer veiligheid en comfort) en past binnen het fietsbeleidsplan van de gemeente Barneveld.

Tevens hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld besloten om op de Barnseweg op een tweetal lokaties de fietsoversteken aan te passen.
De aanpassing bestaat uit het wijzigen van de voorrangssituatie ten gunste van de fietsers die voorrang krijgen op het verkeer op de Barnseweg. Ook wordt een plateau aangelegd waarover de fietsers gaan rijden waardoor de oversteek beter zichtbaar wordt voor het verkeer op de Barnseweg. Tenslotte zullen de bloembakken die zijn geplaatst met de gedachte om de fietsers te laten afremmen worden verwijderd. De aanpassingen die de oversteken aantrekkelijker (meer comfort en veiligheid) maken passen binnen het fietsbeleidsplan van de gemeente Barneveld.

Det verkeersbesluiten liggen voor een ieder tot 28 februari 2002 ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving van de sector VROM van de gemeente Barneveld.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met deze besluiten kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB, Barneveld.
Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD te Arnhem.