Ingezonden persbericht

Persbericht

Politie Midden- en West Brabant selecteert ZyLAB
als DMS-leverancier

Eerste project omvat het digitaliseren van alle dossiers van de vreemdelingenpolitie

Amsterdam, 16 januari 2002 - De Politie Regio Midden- en West Brabant heeft ZyLAB geselecteerd voor de implementatie van de in de regio geplande Document Management Systemen. De geavanceerde document imaging en full-text retrieval software van ZyLAB zal worden ingezet voor het archiveren, ontsluiten en delen van vele miljoenen pagina's.

Diverse DMS- en Kennis Management-projecten onder een noemer gebracht Binnen de Politie Midden- en West Brabant zochten de vreemdelingendienst, de afdeling financiën, de afdeling salarisadministratie, de afdeling post & archief, de divisie recherche en de afdelingen personeelsadministratie een oplossing voor de over meer dan 40 locaties verspreide archieven. Het uitvoeren van logistieke handelingen kostte teveel tijd en geld. De papieren en elektronische archieven groeien aanzienlijk en de toename van benodigde archiefruimte en de beperkte benaderbaarheid noopten tot een efficiëntere dossiervorming. Na een uitgebreide tender- en selectieprocedure heeft de Politie Midden- en West Brabant ZyLAB uitgekozen om een geavanceerd archiefsysteem te leveren en te implementeren.

De Politie Regio Midden en West Brabant
De Politie Midden- en West Brabant is een professionele organisatie die gebruik maakt van nieuwe werkmethoden en streeft naar meer veiligheid in de samenleving en een groter veiligheidsgevoel bij de burger. De politieorganisatie in Nederland bestaat uit 25 regionale politiekorpsen ondersteund door het Korps Landelijke Politie Diensten. De Politie Midden- en West Brabant is één zo'n regiokorps. Het regiokorps telt ongeveer 2.500 medewerkers en is opgedeeld in geografische politiedistricten. Ieder district is verdeeld in basisteams. In totaal telt het regiokorps 30 basisteams. De basisteams verrichten de dagelijkse politietaken voor de burgers. In de regio wonen zo'n 1 miljoen inwoners.

ZyLAB Technologies BV, Hoogoorddreef 9, 1101 BA Amsterdam. Tel.: 020 - 69 19 550, fax: 020 - 6965175, e-mail: info@zylab.nl. Website: www.zylab.nl.

ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 600.000 licenties verkocht en heeft het operationele installaties op meer dan 5.000 verschillende sites. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de USA en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie op www.zylab.nl. Voor redactionele informatie:
PB0102
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.