16 januari 2002

2002 beter jaar voor aandelen

Op de beleggingsbijeenkomst van CenE Bankiers spraken vandaag Angelien Kemna van ING Investment Management en Monique Jansen-Deurman van CenE Bankiers Private Banking hun visie uit over het beleggingsbeleid voor 2002.

In haar betoog stelde Angelien Kemna dat de aandelenmarkt in het komend jaar zal profiteren van het herstel van de economie. ING Investment Management kiest voor een licht overwogen positie van aandelen in haar totale beleggingsportefeuille. Fundamenten voor deze positie zijn de verwachte sterke winstgroei van bedrijven, en de hoeveelheid liquiditeiten, o.m. van de pensioenfondsen. Mevrouw Kemna legde de nadruk op Amerika, omdat het herstel, in haar opinie, vooral door dit land gedragen zal worden. De Euroland economie heeft zijn dieptepunt bereikt en staat ook aan de vooravond van een herstel.

Voor de individuele belegger wordt 2002 een jaar van intelligent beleggen op de aandelenmarkten. Volgens mevrouw Jansen van CenE Bankiers komt het er op neer te investeren in de juiste sectoren. In een economie die in 2002 gematigd zal herstellen zegt mevrouw Jansen dat de vroeg cyclische aandelen momenteel een te hoog neerwaarts risico hebben bij de huidige koersniveaus. Zij richt haar blik op de middelcyclische sectoren. Zij noemt als aantrekkelijke sectoren Banken, Media en Detailhandel. De Banken zullen o.a. profiteren van toenemende rentewinsten. In de media sector zullen de advertentie inkomsten in 2002 weer aantrekken en in 2003 sterk doorstijgen. Van het aantrekken van de economie zal vooral de retailsector in 2002 profiteren.

CenE Bankiers verzorgt ieder kwartaal deze bijeenkomsten en houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de financiële markten. Indien u het niet op prijs stelt om deze informatie via de e-mail te ontvangen, kunt dit aangeven door een mail te sturen naar maurits.blok@svdt.nl

Mocht u geïnteresseerd zijn in het bijwonen van (één van) de seminars, dan kunt u contact opnemen via (020) 487 40 00. Ook voor overige vragen over CenE Bankiers en/of financial planning, kunt u contact opnemen met ondergetekende of Frank Bouman, Hoofd Marketing en Communicatie CenE Bankiers, via (030) 256 02 92.

Met vriendelijke groet,

Maurits Blok Schoep & Van der Toorn Overschiestraat 55 1062 HN Amsterdam Tel: 020 487 40 00 Fax: 020 669 72 65 internet: http://www.svdt.nl Ingezonden persbericht


Over CenE Bankiers
CenE Bankiers is een partij voor private en business banking die gespecialiseerd is in het leveren van financiële diensten voor specifieke groepen vermogende particulieren en ondernemers, zoals directeuren-grootaandeelhouders en vrije beroepsbeoefenaren. Als persoonlijke vermogensadviseur biedt CenE Bankiers een totaalpakket bestaande uit financiële planning, effectenadvisering en vermogensbeheer, trustdiensten, private insurances, employee benefits, bedrijfsfinancieringen en werknemersparticipaties. CenE Bankiers is in 1922 als 'NV Crediet en Effectenbank' in Utrecht opgericht en is een onderdeel van de ING Groep. Als bankiershuis met een belegd vermogen van Euro 2 miljard, combineert CenE Bankiers persoonlijke aandacht en professionaliteit met de zekerheid van een grote financiële instelling. Centraal vanuit Utrecht bedient CenE Bankiers haar klanten door heel Nederland met 400 medewerkers.