Gemeente Moerdijk


Home\ Actueel\ Persberichten

AANPASSING EXPLOITATIE MAURITSHUIS WILLEMSTAD

Het Mauritshuis is een mooi pand, met legio mogelijkheden en zeker zoveel beperkingen. Het onderhoud aan dit Rijksmonument vraagt extra zorg en aandacht en daarmee ook extra geld. De mogelijkheden tot kosten-dekkende exploitatie liggen echter niet voor het oprapen. Alleen het onderhoud van de cv-installatie vraagt dit jaar al een investering van bijna 45.378,--.

Op zoek naar een mogelijkheid om het exploitatietekort op het Mauritshuis (in 2002 ruim 90.756,--) terug te dringen heeft college besloten tot een samenwerking met de VVV.

Het Toeristen- en Arrangementenbureau Willemstad (TAB) neemt in 2002 bij wijze van proef de exploitatie op zich. Om dat te kunnen doen is een investering nodig van 68.067,--. Dit zijn de kosten voor onder meer schoonmaakcontract, diverse keuken- en presentatie-middelen en personele ondersteuning.

Als het TAB in 2002 de exploitatie kan afsluiten met een minimale afdracht van inkomsten van 31.765,-- aan de gemeente kan besloten worden tot voortzetting van deze wijze van samenwerking.

Bij de exploitatie moet het TAB uiteraard ook rekening houden met de beperkende voorwaarden zoals die voortkomen uit bestemmingsplan, milieuwetgeving en brandveiligheidsvoorschriften.

Laatst gewijzigd 16 januari 2002