Politiebericht Cuijk 16-01-2002
Politiebericht district Land van Cuijk

ALCOHOL

Een 26 jarige inwoner van Sambeek is dinsdagavond bekeurd wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd op de Burgemeester Verkuijlstraat in Boxmeer. Na de blaastest kreeg hij een rijverbod van 6 uren en een proces-verbaal. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

SNELHEID

Tijdens een snelheidscontrole op de Grotebaan in Landhorst zijn dinsdmorgen 12 bestuur-ders bekeurd die te hard reden. De snelheid van 90 passerende voertuigen is gemeten waar-van de hoogste snelheid 119 km/u bedroeg. Op de Deurneseweg in Oploo is de snelheid van 15 voertuigen gemeten. Hier reed 1 bestuurder te hard nl. 95 km/u. Tijdens de controle is een bestuurder bekeurd die ondanks de dichte mist geen verlichting voerde. 1 bestuurder kreeg een bon omdat hij geen gordel droeg.

MAN AANGEHOUDEN NA GELUIDSOVERLAST, POLITIEMAN GEWOND

De politie heeft woensdag in een woning aan de Hollesteeg in Boxmeer een 38 jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een politieman. Een agent kwam bij de man aan de deur na een melding omtrent geluidsoverlast. Nadat pro-ces-verbaal was opgemaakt is de politieman vertrokken. Even later was wederom de muziek buiten goed te horen. Daarop is de politie teruggegaan om de installatie in beslag te nemen. Omdat de man na diverse malen aanbellen de deur niet opende is de deur geforceerd en zijn agenten naar binnen gegaan. Toen een van de agenten de installatie wilde loskoppelen sloeg de verdachte de agent op zijn neus. Hierop is hij aangehouden en inverzekering gesteld. De installatie is alsnog in beslag genomen. De agent is door een arts aan zijn verwondingen behandeld, hij liep een fikse kneuzing in zijn gezicht op.