Woensdag, 16 januari 2002

* Politie houdt roodlichtcontrole
ZEVENAAR - Gistermiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur werd op de Doesburgseweg in Zevenaar een roodlichtcontrole gehouden. Acht bestuurders reden door rood en kunnen derhalve een bekeuring verwachten.
Bromfietsster raakt gewond bij aanrijding
DIDAM - Gistermiddag rond 16.20 uur kregen op het kruispunt Bievankweg / Eekhegstraat in Didam een bromfietsster en de bestuurder van een busje een aanrijding. De bromfietsster, een 27-jarige inwoonster van Nieuw-Dijk, verleende geen voorrang aan het op een voorrangsweg rijdende busje. Zij raakte gewond aan haar been en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Bedrijfseigenaar in Brabant aangehouden wegens valse facturen De eigenaar van het bedrijf dat valse facturen rond zond, is aangehouden in Brabant.
De rekening van deze man is geblokkeerd. Mensen die alsnog geld overmaken op de genoemde rekening krijgen dit per omgaande terug gestort. Het onderzoek wordt gedaan door de politie Brabant Zuid - Oost in Eindhoven.

---


* Beveiligingsbedrijf gebruikt Politie Keurmerk Veilig Wonen in verkooppraatje
DUIVEN - In de wijk Duiven Zuid-West is momenteel het Inbraakpreventie team (IPT) van de politie Rivierenland aanwezig. Naar aanleiding van telefoontjes die bij de politie binnen komen van wijkbewoners, blijkt dat daarnaast een particulier beveiligingsbedrijf de wijkbewoners telefonisch benadert om haar diensten aan de man te brengen. Daarbij wordt door dit bedrijf het Politie Keurmerk Veilig Wonen genoemd. Dit levert, begrijpelijk, de nodige verwarring op bij de wijkbewoners.

Het Inbraakpreventie Team van de politie geeft de wijkbewoners, indien gewenst, een gedegen, gratis, inbraakpreventieadvies. Wanneer bewoners hun huis volgens gegeven adviezen tegen inbraak beveiligen, wordt hiervoor door de politie het Keurmerk Veilig Wonen uitgereikt. Dit Keurmerk is exclusief door te politie uit te reiken. Dat het genoemde beveiligingsbedrijf dit Keurmerk noemt bij het verkopen van haar beveiligingsdiensten is dus niet terecht! Er bestaat geen enkele link tussen dit bedrijf en het IPT van de politie. Over de door de betreffende wijkbewoners geuite vermoedens dat de politie adressen van de bewoners zou doorspelen, wil de politie hier met klem benadrukken dat dit niet het geval is!