Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van woensdagmiddag
16:44 woensdag 16 januari 2002

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Auto opengebroken

HOOGEVEEN. In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Wilhelminastraat in Hoogeveen een auto opengebroken. Een portierslot werd opengebroken. De radio werd uit de auto gestolen.


*
Politie waarschuwt voor indringsters

MEPPEL. Twee onbekende vrouwen hebben dinsdag rond het middaguur een bejaard echtpaar aan de De Savornin Lohmanstraat in Meppel bestolen. Tegen 12.00 uur belden ze aan en begonnen met de bewoonster te praten over hun eigen bejaarde oma. Voordat men er erg in had stonden de vrouwen in de woonkamer, waar ook de bewoner zat. Het lukte de vrouwen het echtpaar de keuken in te praten. Eén van de dames bleef een moment alleen in de woonkamer. Toen de dames vertrokken waren ontdekten de bewoners dat er geld uit een portemonnee gestolen was. De leeftijd van de dames wordt geschat op 35 tot 40 jr. Ze zijn beiden ongeveer 1.70 mtr. lang. Eén vrouw had blond haar dat ze in een paardenstaart droeg. Zij sprak Nederlands. De andere vrouw had zwart haar. Zij sprak gebrekkig Nederlands. De dames zijn in de straat uit een kleine rode auto gestapt. De politie waarschuwt met name bejaarde mensen om voorzichtig te zijn met het binnenlaten van vreemden. Vorig jaar zijn in Meppel op dezelfde wijze ook enkele mensen bestolen. Ook toen was er sprake van vrouwen.


*
Hulpgoederen voor Polen gestolen

COEVORDEN. In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Parallelweg in Coevorden ingebroken in een pand van de Stichting Hulp voor Polen. Men kwam binnen door een deur open te breken. Uit het pand en een container werden vijf elektrische scooters en 25 rolstoelen gestolen. Deze spullen waren bestemd voor Polen.


*
Winkeldievegge

EMMEN. In een supermarkt aan de Houtweg in Emmen is woensdagmorgen een 41 jr. winkeldievegge uit die plaats aangehouden. Ze nam zonder te betalen boodschappen mee ter waarde van bijna 40 euro. Op het politiebureau bekende zij nog een winkeldiefstal bij dezelfde winkel op 11 januari. Ook gaf zij toe die dag tijdens haar bezoek aan die winkel een portemonnee met geld gestolen te hebben.


*
Onderzoek overvallen

MEPPEL. Vandaag zendt NieuwsTV de hele dag in Meppel en omgeving een herhaling uit van beelden die in het programma Opsporing Verzocht zijn vertoond. Op deze beelden is o.a. de dader van deze gewapende overval duidelijk zichtbaar. Naar aanleiding hiervan kwamen er bij de politie opnieuw een vijftiental reacties binnen. Hieronder zitten meerdere die nader worden onderzocht.
Aanstaande vrijdag zendt NieuwsTV beelden uit die gemaakt zijn met een beveiligingscamera tijdens de overval op 7 januari op de C-1000 aan het Ruskenstuk in Meppel.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe