Politiebericht Venlo 16-01-2002
Mediabericht 16 januari 16.10 uur

Horst Verkeersongeval

HORST Bij een eenzijdig verkeersongeval op de A73 ter hoogte van de afrit Horts is een 49-jarige inwoonster van Blerick gewond geraakt. Zij werd ter observatie opgenomne in het ziekenhuis. De vrouw reed met haar betselwagen in de richting Venray en raakte de macht over het stuur kwijt. Hierna kwam zij tegen de middengeleiding van de snelweg terecht en sloeg meermalen over de kop, waarna zij rechts in de berm belandde. Er waren geen andere voertuigen bij dit ongeval betrokken.

Roermond Woninginbraak

ROERMOND Onbekenden hebben dinsdagavond kans gezien in te breken in een woning aan de Pelserstraat. Hierbij werden verschillende goederen buit gemaakt, waaronder geld, een videocamera, sieraden en munten. Het huis werd grondig doorzocht, nadat de inbrekers de deur met grof geweld opengebroken hadden. De totale waarde van de gestolen goederen, alsmede de schade van de inbraak zijn nog niet bekend.

Echt Aanrijding met letsel

ECHT Bij een kop-staartbotsing met beknelling raakte vanmorgen om 07.30 uur een 20-jarige vrouw uit echt gewond. Zij moest door de brandweer worden bevrijd en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis van Roemrond. De aanrijding ontstond doordat een aantal autos rijdend op de Brugweg in de richting van Koningsbosch. Het voorste voertuig, bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Roermond moest remmen om linksaf te slaan en de vrouw uit Echt kon hierdoor niet tijdig tot stilstand komen. Zij botste op de afslaande wagen en liep letsel op aan rug en nek. De weg werd afgesloten voor alle verkeer om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen. Om 09.15 uur werd de weg weer opengesteld.

Weert Bedrijfsongeval

WEERT Een 57-jarige man uit Weert is vanmorgen bekneld geraakt tussen een hefkraan en enkele betonblokken. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Omstreeks 11,35 uur kreeg de politie de melding dat bij sloopwerkzaamheden bij een bedrijf aan de Lozerweg een ongeval had plaatsgevonden. De werknemer was met een snijbrander bezig een kraan los te snijden en kwam hierbij tussen de kraan en de blokken terecht. Hij raakte gewond aan zijn heup. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld van het gebeuren.

Venlo Verkeersletsel

VENLO Een tweetal automobilisten raakten vanmorgen gewond bij een aanrijding op de Eindhovenseweg. Zij zijn met nekletsel en een gebroken borstbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo. De aanrijding ontstond omstreeks 07.00 uur op de kruising Eindhovenseweg / oprit A 73 richting Nijmegen. De 35-jarige uit het Duitse Krefeld afkomstige bestuurder van een personenauto op vanuit de richting Venlo-centrum en wilde linksaf slaan de oprit naar de A 73. Hierbij gaf hij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende auto van een 39-jarige inwoner van Grashoek. Een aanrijding volgde en de Duitse auto belandde in de greppel naast de weg en de andere wagen tegen de middengeleider. De man uit Grashoek liep letsel op aan zijn borstbeen.