Ingezonden persbericht

Francois Valentijn: OUD EN NIEUW OOST-INDIEN (1724-1726)

Facsimile van de eerste druk in het VOC-herdenkingsjaar. Omvang ruim 5400 bladzijden, acht forse banden, verkoopprijs f 2500,-- (1132 Euro).

Bezichtiging van het drukproces op 16 of 18 januari a.s. Inzage in origineel exemplaar uit 1724/26.
Toelichtingen van deskundige auteurs: prof.dr. Leonard Blusse van Oud-Alblas, hoogleraar Geschiedenis van de Europees-Aziatische Betrekkingen in Leiden; en dr. Femme Gaastra, docent aan de Universiteit Leiden en auteur van het standaardwerk `De geschiedenis van de VOC'.

Aan de redactie,

Het meest omvangrijke en veruit belangrijkste werk dat ooit over de VOC is verschenen is Francois Valentijns Oud en Nieuw Oost-Indien. Van dit werk, dat in 1724-26 in bescheiden oplage verscheen en sindsdien feitelijk alleen nog in bibliotheken te raadplegen is, verschijnt in het VOC-jaar een volledige en complete facsimile-heruitgave.
Ter introductie wordt volgende week (op 16 of 18 januari, afhankelijk van de agenda's van de betrokkenen) bij de drukker in Alphen a/d Rijn een bezichtiging/introductie voor de pers gehouden.
Het originele exemplaar dat voor de facsimile gebruikt wordt is ter inzage, het drukprocede kan met eigen ogen worden gezien, en de uitgever plus twee betrokken wetenschapsmensen zijn aanwezig voor uitgebreide toelichting.

Bij deze presentatie is ruimte voor tien, hooguit twaalf personen. Laat u ons weten of er van u iemand aanwezig zal kunnen/willen zijn? Wij mailen dan zo spoedig mogelijk nadere informatie.

Met vriendelijke groet,

Uitgeverij Van Wijnen
Dingeman van Wijnen

uitgvw@xs4all.nl