Euronext Brussels

Persberichten - 16/01/2002

Duvel Moortgat investeert in ERP-software voor brouwerijen

Nieuwe software op basis van Navision ook algemeen beschikbaar voor andere brouwerijen

Breendonk/Mechelen, 16 januari 2001 Duvel Moortgat NV (Euronext: DUV), de vijfde brouwerijgroep van België, investeert in een gespecialiseerd ERP-softwaresysteem (Enterprise Resource Planning) voor de bedrijfsadministratie van al zijn afdelingen. Met die investering doelt de onderneming vooral op een efficiëntere werking, een centralisatie van de bedrijfsinformatie en meer mogelijkheden voor toekomstige informaticaprojecten.

De nieuwe toepassing is gebaseerd op een bedrijfsadministratieve standaardpakket van de Deense softwareproducent Navision en werd op maat uitgebreid door het Navision Solution Center Helios-IT, het Belgische bedrijf dat de implementatie uitvoert. Helios-IT maakt de brouwerijsoftware ook algemeen beschikbaar voor andere brouwerijgroepen.

De implementatie van een nieuw ERP-pakket drong zich op door de expansie die Duvel Moortgat de laatste jaren in binnen -en buitenland kende, stelt Koen Dumez, de externe consultant die door de brouwerijgroep werd ingeschakeld voor het vernieuwingsproject. Vooral de centralisatie van bedrijfsinformatie tussen alle afdelingen had een modernisering nodig. Het vorige informaticasysteem was ook minder geschikt voor toekomstige informaticaprojecten, zoals de introductie van e-business en CRM (Customer Relationship Management.

De directie van Duvel Moortgat besloot in zee te gaan met het ERP-pakket Navision Attain, een standaardproduct van Navision. Die software werd uitgebreid door Helios-IT, die voor de brouwerijsector specifieke maattoevoegingen deed voor het beheer van accijnzen, kortingen en leeggoed. Het volledige systeem werd in november 2001 reeds geïmplementeerd bij Moortgat Horeca Services en zal ook bij de 14 andere afdelingen van Duvel Moortgat worden ingevoerd. Het project wordt in april 2002 definitief afgerond.

Aangezien er voor de specifieke behoeften van brouwerijen nauwelijks softwaretoepassingen op de markt zijn, is ons nieuwe informaticasysteem vrij uniek. De Groep Duvel Moortgat sloot dan ook een akkoord met Helios-IT om de maatmodules algemeen beschikbaar te maken, voegt Koen Dumez toe. Andere brouwerijen kunnen binnenkort dezelfde software aankopen en implementeren.

Fotomateriaal en een uitgebreide achtergrondtekst over het project kunnen worden aangevraagd bij Eef De Vos, NewsEnginePR Tel.: 32 3 260 96 46 of eef.devos@newsenginepr.com