Gemeente Den Haag

2002-01-15: Internationale School voor Den Haag

Op woensdag 16 januari tekenen wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs en wethouder Bas Verkerk van Economische Zaken namens de gemeente Den Haag een convenant met de Stichting Haagse School Vereeniging (HSV), het Rijnlands Lyceum Wassenaar / International School of The Hague (RLW/ISH) en Shell International B.V. Met dit convenant wordt afgesproken om samen een internationale school voor vier tot achttien jarigen op te zetten.

In Den Haag is steeds meer behoefte aan leerlingplaatsen in het internationaal georiënteerd onderwijs. De bestaande opvangcapaciteit van de huidige (afdelingen van) scholen zijn onvoldoende. Een internationale school in Den Haag moet daarom bijdragen aan het oplossen van de wachtlijstproblematiek waarmee het Engelstalig internationaal onderwijs in de regio te kampen heeft en tevens kan door extra aandacht voor andere Europese talen worden voorzien in de behoefte aan Europees onderwijs.

Op den duur moet de samenwerking leiden tot één nieuwe bestuurs- en managementstructuur in de vorm van een stuurgroep, bestaande uit bestuursleden van beide instellingen.

De gemeente Den Haag verplicht zich met dit convenant tot het zoeken naar huisvesting voor de school en op termijn het vinden van een locatie voor nieuwbouw.

De internationale school zal komend schooljaar 2002/2003 van start gaan. De ondertekening vindt plaats in het stadhuis, vergaderzaal A04.17 op 16 januari om 16.30 uur. Uw redactie is hierbij uitgenodigd.

15 januari 2002
last update: 17 januari 2002 ;pag.: 10695; auteur: 112