Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Abortusklinieken nemen hulpverlening Rutgers Stichting over

De medische en seksuologische hulpverlening van de voormalige Rutgers Stichting wordt voortgezet door abortusklinieken. Cliënten kunnen daar voortaan terecht met vragen en problemen op het gebied van seksuele gezondheidszorg.

De Rutgers Stichting zag zich vanwege geldgebrek genoodzaakt op 1 januari van dit jaar de deuren te sluiten. Dankzij onderhandelingen tussen de Rutgers Nissogroep en de abortusklinieken kunnen cliënten in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam vanaf 1 februari terecht in de plaatselijke abortuskliniek. De klinieken geven voortaan advies, hulp en begeleiding bij medische, psychologische en sociale problemen rond seksualiteit. De overige taken van de Rutgers Stichting (publieksinformatie en taakstraffen voor minderjarige zedendelinquenten) worden voortgezet door het Nederlands Instituut voor Sociaal Sexuologisch Onderzoek.

In gemeente Groningen wordt over een overname van de taken door de abortuskliniek gesproken en de Stichting Samenwerkende Abortusklinieken Nederland onderzoekt mogelijkheden om ook elders in het land de abortusklinieken te ontwikkelen tot centra voor seksualiteit, seksuele gezondheidszorg en abortus.

website Stichting Samenwerkende Abortusklinieken Nederland (StiSan) 1. website Stichting Samenwerkende Abortusklinieken Nederland (StiSan) Externe link, 16-1-2002

website Rutgers Nisso Groep 2. website Rutgers Nisso Groep Externe link, 16-1-2002