Ingezonden persbericht

Telecombrief Award 2001 naar BabyXL

Tijdens het 7e TeleCongres, georganiseerd door de nieuwsbrief Telecombrief en de Telecombrief Business Club in het Kurhaus te Scheveningen, zijn twee Awards uitgereikt. De Telecombrief Award 2001 is gegaan naar Frank van der Heijden van het breedbandbedrijf BabyXL. De Runner-Up Award 2001 is gegaan naar het bedrijf Bwirelezz.

Telecombrief Award
De Telecombrief Award is in het leven geroepen als onderscheiding voor iemand die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk heeft gemanifesteerd in de informatie en communicatietechnologie. Dit jaar waren de bedrijven BabyXL, Kenniswijk en Consumentenbond genomineerd. De Award werd uiteindelijk toegekend aan Frank van der Heijden van BabyXL aangezien het bedrijf baanbrekend werk heeft verricht bij het openbreken van de Nederlandse breedbandmarkt.
Reeds eerder werd de onderscheiding gewonnen door Aart Verbree (CAI-Westland), John de Wit (Libertel), Felipe Rodriques (XS4ALL/NLIP), Richard van Breukelen (Belastingdienst Particulieren), Gary Mesch (Versatel) en Tom van Mil (Bright Alley).

Ruuner-Up Award
De Runner-Up Award wordt toegekend aan een veelbelovende, jonge, startende ondernemer van een ICT-bedrijf dat nog niet breed is doorgebroken, maar wel grote potentie heeft. De Runner-Up Award gaat dit jaar naar Bwireless, een nieuw bedrijf dat creatieve producten levert voor grote klanten zoals Braingames, Wager International, Sports.com, VNU en ING Groep. Het bedrijf wordt geleid door Patrick Morley, die KPN in 2001 verliet voor het jonge bedrijf Bwirelezz. Vorig jaar werd de Runner-Up Award toegekend aan het bedrijf Q-go.

Procedure
Lezers van de nieuwsbrief Telecombrief en leden van de Telecombrief Business Club leveren aan het eind van het jaar suggesties al dan niet voorzien van motivaties in bij de redactie van Telecombrief . Deze stelt een lijst van drie genomineerden samen. Tijdnes het TeleCongres wordt door de deelnemers gestemd op de genomineerden.



Ingezonden persbericht