Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 16 januari 2002


Inbraak in woning Leiden (D4)
In de avond van diensdag 15 januari werd er ingebroken in een woning aan de Roemer Visscherstraat. Een ruit van de woning werd ingeslagen en vervolgens door het gat naar binnen gekropen. Uit de woning is een dvd-speler en een rolletje met geld gestolen.

Inbraak in woningen Voorschoten (D4)
Op dinsdag 15 januari overdag werd er ingebroken in een woning aan het Floriszpad en aan het Aletta Jacobsplantsoen. In beide gevallen werd een raam opengebroken om binnen te komen. Uit de woning aan het Foriszpad is geld, een discman en een videorecorder gestolen. Doordat de inbreker tijdens zijn werk aan de andere woning door een zoon des huizes werd betrapt sloeg deze op de vlucht zonder medeneming van goederen.

Onder invloed rijden Leiden (D4)
De politie hield op woensdag 16 januari rond 02.00 uur op de Pelikaanstraat een 30-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De man bleek dusdanig onder invloed van alcohol te verkeren dat hij niet in staat was zijn auto te starten. Bij navraag bleek de man ook nog eens niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en ook nog een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. De agenten namen de man mee naar het bureau. Een ademanalyse aan het bureau bracht hem tot 1140 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De man wacht een proces-verbaal.

Dodelijk ongeval Hazerswoude-dorp (D3)
Een 22-jarige automobilist uit Rotterdam is op dinsdag 15 januari rond 15.45 uur bij een ongeval op de Gemeneweg om het leven gekomen. De automobilist reed over de Gemeneweg komende uit de richting van Hazerswoude-dorp. De man kwam op onverklaarbare wijze met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht. Een aanrijding met twee bestelbusjes was daarop niet meer te vermijden. Na de aanrijding kwam de auto van de Rotterdammer in een sloot naast de weg tot stilstand. Hij overleed terplaatse aan zijn verwondingen. Vier inzittenden van één bestelbusje raakten gewond. Een 49-jarige man uit Ter Aar werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Een man van onbekende leeftijd uit Alphen aan den Rijn werd met ondermeer gebroken ribben overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Een 32-jarige man uit Zoeterwoude-Rijndijk en een 23-jarige man uit Leiden werden met licht letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Twee inzittenden van het andere bestelbusje bleven ongedeerd. De Gemeneweg is tussen Hazerswoude-dorp en de Hoogeveenseweg tussen tot 18.40 uur voor het verkeer afgesloten geweest.

Inbraak in woning Leimuiden (D3)
In de middag of vroege avond van dinsdag 15 januari werd er ingebroken in een woning aanb de Buier. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning zijn sieraden gestolen.

Mishandeling niet in café Boskoop (D2)
De politie Hollands Midden heeft op maandag 14 januari onjuiste berichtgeving gedaan over een mishandeling aan de Bootstraat afgelopen zondag. In de berichtgeving gaf zij aan dat deze plaatsvond in een café aan de Bootstraat. De mishandeling gebeurde echter op de weg. Bij de mishandeling in de ochtend van 13 januari raakte een 26-jarige Boskoper gewond. Hij hield aan de mishandeling een hersenschudding, een kapotte lip en kneuzingen aan hals en heup over. Een 24-jarige inwoner van Waddinxveen meldde zich op maandagmiddag 14 januari bij de politie. Hij deelde mede verantwoordelijk te zijn voor de mishandeling. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van de mishandeling.

Aanrijding met letsel Bodegraven (D2)
Een 36-jarige automobiliste uit Gouda reed dinsdag 15 januari omstreeks 08.20 over de Rijksweg A12 in de richting van Utrecht. Voor haar reed in dezelfde richting een 32-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De automobiliste had te laat in de gaten dat de man voor haar moest afremmen voor de file. Een aanrijding was het gevolg. De man is voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De auto's zijn weggesleept.

Brand in flatwoning Gouda (D2)
De politie kreeg dinsdag 15 januari omstreeks 19.45 uur melding van een brand in een woning aan de Wiardi Beckmanstraat. Ter plaatse bleek dat er brand was in een woning op de 3de etage. De brand is vermoedelijk ontstaan door kranten die in de brand waren gevlogen. Het lukte niet het beginnende brandje met emmers water te doven. De brand is tot de ene woning beperkt gebleven maar is wel onbewoonbaar geworden. Een 30-jarige bewoner is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar naar het ziekenhuis.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326