Gemeente Breda

16-01-2002

Johan Cloin Vernieuwingsprijs voor Project Bouwstoffenbesluit Op Rails

Wethouder J. de Werd van Breda feliciteert de initiatiefnemers van het project Bouwstoffenbesluit Op Rails, Natasja van Oosterhout van de gemeente Breda, Ton den Arend van de Politie Midden West Brabant en Ad Nieuwdorp van Divisie Recherche Unit Expertise met de Johan Cloin Verniewingsprijs. Met name wijst hij op de vernieuwende wijze van handhaving met de nadruk op samenwerking, efficiëntie en effectiviteit.
De Werd is bestuurlijk verantwoordelijk voor het project via het Servicepunt Handhaving. De prijs is ingesteld door de politie, om innovatief gedrag te bevorderen en zo een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van politiediensten en dienstverlening.

Handhavingspartners
In het project Bouwstoffen op Rails pakken de handhavingspartners het toezicht en de controle op werken waarbij het Bouwstoffenbesluit van toepassing is, samen aan. Daardoor verloopt de handhaving effectiever en efficiënter. De handhavingspartners zijn Politie Midden en West Brabant, Korps Landelijke politie diensten, Provincie Noord-Brabant, Openbaar Ministerie, Hoogheemraadschap van West Brabant, en de gemeenten Zundert, Drimmelen, Moerdijk en Breda. Voor de uitvoering is gekozen voor de aanleg van hogesnelheidslijn en de verbreding van de A16. De aanleg van dit mega-werk vereist een intensieve samenwerking en uitwisseling van gegevens. Daarnaast zijn alle partners in meer of mindere mate bij dit HSL/A16 project betrokken en heeft samenwerking een meerwaarde. Inmiddels heeft deze samenwerking voor dit project al de nodige voordelen opgeleverd.

Breda, 16 januari 2002