Politiebericht Eindhoven e.o. 16-01-2002
2e Persbericht woensdag 16 januari2002

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal handtas
Woensdagmiddag rond 16.00 uur is op de Kruisstraat van een 64-jarige vrouw uit Eindhoven haar handtas gestolen. Zij had de handtas in haar fietstas gedaan. Toen zij daar de handtas wilde pakken bemerkte ze dat deze verdwenen was. De handtas moet tijdens het fietsen uit de fietstas gestolen zijn. In de handtas zaten medicijnen, een sleutelbos en 2 portemonnees met wat muntgeld en een 10 Euro biljet.

Eindhoven: Roodlicht controle
Woensdagmiddag tussen 14.15 en 15.00 uur is op de kruising Tongelresestraat Insulinde-laan een roodlicht controle gehouden. 8 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Eindhoven: Verdachte belediging aangehouden
Woensdagmiddag om 16.40 uur is in de Stationshal Zuid aan het Stationsplein een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij riep daar zeer onwelvoeglijke taal naar een politiepa-trouille en spuugde naar hen. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Schennispleger
Woensdagmiddag rond 16.10 uur is op de Castilielaan een 17-jarig meisje uit Eindhoven door een onbekende man lastig gevallen. Het meisje liep daar. De onbekende man kwam naar haar toegelopen. Hij had zijn geslachtsdeel uit zijn broek hangen. De man vroeg aan haar of ze mee ging. Direct hierop is het meisje hard weggelopen. De dader was
1.95 m. lang, mager van postuur, had blond stijl haar tot aan de oren met de scheiding in het midden. De man droeg een grijze broek en een leren jas.

Helmond: Autogordelcontrole
Woensdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur is op de Heistraat een verkeerscontrole ge-houden. 9 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel. Een bestuurders werd kwaad. Hij scheurde de bon door midden en gooide hem op straat. Tegen de bestuurder is afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen rond 11.10 uur is in het AZC aan de Deurneseweg een 32-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij had daar een opvangmedewerker in zijn arm gebeten. De man weigerde een door hem meegenomen dossier aan de opvangmedewerker terug te geven. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verkeerscontrole
s Morgens is op de Kasteel Traverse en de Uiverlaan een algemene verkeerscontrole ge-houden. 6 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor: 2x het niet juist dragen van de bromfietshelm, 2x geen bromfietsverzekering, 1x een te hoog vermogen en 1x rijden in een gesloten verklaring. 20 automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van de auto-gordel. Een van de snorfietsen is overgebracht naar het politiebureau. Bij onderzoek bleek het te gaan om een bromfiets en niet verzekerd te zijn.

Helmond: Alcohol
Woensdagmiddag rond 17.20 uur is op de Ameidestraat een 55-jarige automobiliste uit Hel-mond gecontroleerd. Zij bleek gedronken te hebben. De vrouw blies 1,40 pro mille. Haar rijbewijs is ingevorderd. Zij kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag is op de Wethouder van Wellaan en Venuslaan een snelheidscontrole gehouden. 18 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u. 1 automobilist kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en 1 bromfietser kreeg 3 verbalen voor: 1x rijden zonder bromfietscertificaat, 1x rijden zonder helm en
1x rijden door het rood verkeerslicht.


Veldhoven: Bij overval in Eindhoven weggenomen auto teruggevonden De bij een gewelddadige overval op de Luxemburglaan, op 3 januari 2002 in Eindhoven, weggenomen Mercedes Benz personenauto, voorzien van het kenteken 67-GX-NN, is deze week onbeschadigd aangetroffen op de Kerkweg in Veldhoven. Bij deze brutale roofoverval werd de 63-jarige bewoonster vastgebonden op een stoel. De drie daders vertrokken met medeneming van enkele sieraden en de sleutels van de nu aangetroffen personenauto. Getuigen die mogelijk gezien hebben dat de auto daar geparkeerd werd worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie tel. 0900 8844.

Veldhoven: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 18.00 en woensdagmiddag 16.45 uur is vanaf de Koepel een witte be-drijfsauto, Mercedes Benz 308 D-XI, kenteken VJ-24-FL, gestolen. In de auto stond een compressor en een aggregaat.

Veldhoven: Verdachte belediging aangehouden
Woensdagmiddag rond 12.45 uur is op de Sterrenlaan een 53-jarige automobilist uit Veld-hoven gecontroleerd. Tijdens de controle voegde hij zeer onwelvoeglijke taal naar de agen-ten. Hierop is verdachte aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Snelheidscontrole
Vanmorgen tussen 09.33 uur en 12.00 uur is er op de Oirschotseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1294 gecontroleerde voertuigen reden er 88 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Kempen: Diefstal spaarkassen uit horecagelegenheden Dinsdagmorgen tussen 2.00 en 6.00 uur is uit een horecagelegenheid in Hapert, Casteren, Vessem en Oostelbeers de spaarkas weggenomen. Toegang tot de panden is verkregen na verbreking van het slot van de toegangsdeur of het uitnemen van de voordeurruit. De spaar-kassen zijn elders in de plaats leeg aangetroffen. De politie waarschuwt de beheerders van horecagelegenheden voor deze diefstallen. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is geen overbodige luxe.

Deurne: Jeugdige verdachten winkeldiefstal aangehouden Woensdagmorgen rond 9 uur zijn in een winkel aan de Schelde twee meisjes, 14 en 15 jaar, uit Deurne aangehouden. Zij namen daar 2 flesjes deodorant, snoep en een pincet ter waar-de van 15,75 Euro weg, zonder deze bij de kassa af te rekenen. Zij zijn voor verhoor overge-bracht naar het politiebureau. Voor verdere afhandeling zijn de meisjes overgedragen aan buro Halt.

Deurne: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 10.30 en 11.30 uur is op de Vlierdenseweg een snelheidscontrole gehouden. 83 voertuigen zijn gecontroleerd. 7 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Heeze: Verkeerscontrole
Vanmiddag is op de Kapelstraat een verkeerscontrole gehouden. 3 automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van de autogordel. 3 bromfietsers kregen een bekeuring voor: 1x geen gele plaat en 2x snelheid.

Budel: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag is op de Maarheezerweg te Budel en op de Molenheide te Soerendonk een snelheidscontrole gehouden. 70 automobilisten zijn gecontroleerd. 13 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.