Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Den Haag, 16 januari 2002

Ben blijft fan

Ben Nederland is partner in sport van NOC*NSF en ondersteunt daarmee de Nederlandse olympische ploeg die straks gaat deelnemen aan de Winterspelen in Salt Lake City. Ben ondersteunt bovendien een aantal Nederlandse olympische atleten die zich al lang voorbereiden op de Winterspelen, waaronder het bobsleeteam van Arend Glas. Ben heeft kennis genomen van de verklaring van Arend Glas waarin hij ondubbelzinnig afstand neemt van zijn vroegere betrokkenheid bij de partij CP '86 en haar gedachtegoed. Ben blijft daarom Arend Glas en het bobsleeteam ondersteunen in hun positieve olympische ambities.

Binnenkort start de olympische campagne van Ben, waarin de Ben wintersporters figureren: de schaatsers Erben Wennemars, Mark Tuitert en Andrea Nuyt, de alpine-skiërs Harald de Man en Rogier Oosterbaan, de snowboardsters Nicoline en Marieke Sauerbreij en de kunstrijschaatster Karen Veldhuizen. Ook het team Glas speelt een rol in deze campagne.

Ben is ook op een andere manier betrokken bij de Nederlandse ploeg die naar Salt Lake City gaat. Alle leden van de ploeg krijgen via NOC*NSF de beschikking over een mobiele telefoon van Ben. Deze is onder meer bedoeld voor hun persoonlijke veiligheid. Zo kunnen de sporters bijvoorbeeld via SMS-tekstberichtjes laten weten waar ze zich bevinden. Ook tijdens de Olympische Spelen in Sydney voorzag Ben de sporters van mobiele telefoons. Dat werd zeer gewaardeerd door de sporters, bijvoorbeeld om het thuisfront te informeren of om snel contact te hebben met ploeggenoten of de technische staf.

Over Ben
Ben Nederland B.V. is een aanbieder van persoonlijke communicatie. Ben heeft inmiddels ruim 1,2 miljoen actieve klanten en is in belminuten de derde aanbieder van Nederland. Ben biedt producten aan voor zowel privé als zakelijk gebruik. Met het verkrijgen van een UMTS-licentie heeft Ben een belangrijke stap gezet op weg naar de derde generatie mobiele communicatie. Ben bellers kunnen bellen in 58 landen, waaronder de belangrijkste vakantielanden.