Ingezonden persbericht


MAXTOR lanceert de krachtigste opslagserver van 1U formaat van de markt

Maxtor Corporation (NYSE : MXO), wereldleider op vlak van harde schijven en oplossingen voor het opslaan van gegevens, kondigt aan dat de krachtigste opslagserver van de markt voor werkgroepen, de MaxAttach NAS 4300 van 640 GB, beschikbaar is. Voor deze server is er ook een configuratie van 480 GB beschikbaar.

De nieuwe Windows Powered® systemen van 1U formaat werden ontworpen voor werkgroepen/departementen en kleine tot middelgrote bedrijven. Deze systemen, die geschikt zijn voor rekmontage, beantwoorden aan de noden van de bedrijven aangaande opdeling van bestanden tussen platformen, het opslaan en het aan hoge snelheid restaureren van gegevens, het archiveren van e-mails en de consolidatie van de servers.

De nieuwe MaxAttach modellen zijn een verbeterde uitgave van de vorige, in juli 2001 gelanceerde, NAS 4300. Ze bieden, vergeleken met de vorige generatie wiens capaciteit 400 GB was, tot 60 % meer opslagcapaciteit. Bovendien zijn de nieuwe opslagservers voorzien van een vooraf geïnstalleerde evaluatiecopie van virtualisatiesoftware voor opslag en archivering van de e-mails MaxAttach SVS en MaxAttach EMS.

« Kaderend in onze strategie om technologische marktleider te worden voor NAS opslagoplossingen, hebben we de NAS MaxAttach 4300 server geoptimaliseerd zodat hij een breed gamma toepassingen in een groot aantal besturingssystemen voor zijn rekening kan nemen.», verklaart Eric Kelly, voorzitter van de afdeling Netwerksystemen van Maxtor. « De netwerkbeheerders hebben zo de mogelijkheid zich te baseren op de standaard karakteristieken van de nieuwe NAS 4300 modellen om informatiebeheer via rationalisatie van het opslaan te vergemakkelijken, of het nu e-mails, het delen van bestanden of om een meer praktische toegang tot de gearchiveerde gegevens betreft. »
Naast de verbetering van de beschikbaarheid van het systeem, optimaliseert het NAS 4300 model ook de beschikbaarheid van de gegevens aan de hand van de Persistent Storage Manager software. Deze geeft beheerders de mogelijkheid, met regelmatige tussenpozen, een staat van gegevens op de harde schijf op te slaan. Als een bestand per ongeluk verwijderd wordt, kan de beheerder op deze wijze toegang hebben tot het beeld of het opgeslagen bestand en de verwijdering onmiddellijk ongedaan maken.

De NAS MaxAttach 4300 heeft de volgende karakteristieken:
· Snelle processor: Pentium III 866 MHz processor
· Krachtig geheugen: SDRAM 384 MB

· Hoge beschikbaarheid en bescherming van de gegevens dankzij het Persistent Storage Manager
utiliteitsprogramma voor het vastleggen van gegevens en de systemen voor gegevensbescherming RAID 0, 1 en 5.
· Veelvuldige aansluitbaarheidsmogelijkheden: standaard netwerkinterfaces waaronder twee Ethernet 10/100 poorten, een Gigabit Ethernet poort en een SCSI poort voor lokale opslag op band.
· Delen van bestanden tussen platformen: Windows®, UNIX/Linux, Macintosh en NetWare ondersteuning.

· Uitstekende technische ondersteuning: 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 telefonische ondersteuning voor alle MaxAttach opslagservers.

Opslagoplossingen NAS
Om een volledige en op maat gemaakte oplossing te leveren, werden de MaxAttach EMS en MaxAttach SVS software van Maxtor, ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf OTG Software, ingebouwd in de NAS MaxAttach 4300 server om de toename van de hoeveelheid e-mails en gegevens te beheren. De MaxAttach EMS software maakt het beheren van de volumetoeneming van e-mails mogelijk door automatisch de e-mails van de berichtenserver Microsoft® Exchange® en Lotus Domino door te sturen naar de NAS MaxAttach 4300 opslagservers. Zo bieden ze aan de uiteindelijke gebruikers meer opslagruimte voor berichten en bijlagen. Door het consolideren van de opslagserver op een virtueel systeem, vergemakkelijkt de MaxAttach SVS software het informaticabeheer in zijn geheel.

De NAS MaxAttach 4300 server biedt, gecombineerd met de opslagsoftware van Legato en VERITAS, de bedrijven die nood hebben aan een volledige oplossing, een goedkope opslagoplossing van schijf naar schijf . Deze oplossing maakt van de Maxtor opslagserver een ideale toevoeging voor een opslagsysteem op traditionele band, dit alles voor een gelijkaardige kost/gigabyte verhouding.

De NAS MaxAttach opslagservers van Maxtor zijn eveneens compatibel met de netwerkbeheertools van de voornaamste leveranciers zoals Computer Associates, Hewlett Packard en Tivoli Systems. Nederlandse distributeurs van Maxtor NAS MaxAttach opslagservers zijn AVNET Applied Computing BV en TechDataNetherlands.

Becshikbaarheid, tarieven en diensten
De 480 GB en 640 GB versie van de NAS MaxAttach 4300 opslagserver worden verkocht voor de respectievelijk prijs van 6 346 en 7 756 ¤ en zijn vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.

De MaxAttach EMS software wordt verkocht voor 5 400 ¤ en de MaxAttach SVS software vanaf 1 200 ¤. Maxtor biedt, vóór het aankopen van een licentie bij het netwerk van erkende Maxtorverdelers, voor beide software een gratis versie van 30 dagen aan.

De MaxAttach EMS en MaxAttach SVS software worden al vooraf geïnstalleerd op de nieuwe NAS 4300 modellen. Deze software kan ook op de bestaande MaxAttach opslagservers gedownload worden op de site www.maxattach.com

Maxtor biedt een technische ondersteuning samen met een volledig gamma diensten voor zijn NAS 4300 server, namelijk een hulpdienst in situ in de Verenigde Staten en een 24 uur op 24, 7 dagen op 7 technische ondersteuning per telefoon. Tegen betaling van een supplement zijn bijkomende andere diensten in situ zijn mogelijk, zoals een dienst in situ binnen de vier uur na aanvraag, uitgebreide ondersteuningscontracten en installatiediensten.

NAS MaxAttach opslagservers
Het MaxAttach gamma bestaat uit de NAS 4100, NAS 4300 en NAS 6000 opslagservers. Dankzij de materiele configuraties en de vooraf geïnstalleerde software, kunnen deze servers in enkele minuten tijd geïnstalleerd worden zonder dat het netwerk onderbroken wordt en gecentraliseerde administratieve functies aanbieden via een gebruiksvriendelijke grafische interface. Hun voornaamste karakteristieken: het weergeven van de staat van het netwerk, de automatische aanmelding van e-mails en een redundantie RAID 0, 1 en 5 voor bescherming van gegevens. Ze zijn bovendien voorzien van verschillende Ethernetpoorten, een Gigabit Ethernetpoort, een journalisatiesysteem van de bestanden en een geïntegreerde UPS ondersteuning die de prestaties waarborgt, een buitengewone beschikbaarheid en een tolerantie tegen defecten. Tevens een SCSI poort en een vooraf geïnstalleerde opslagsoftware die het lokaal opslaan van gegevens op band mogelijk maakt.

Netwerksystemen van Maxtor

De afdeling Netwerksystemen van Maxtor Corporation levert innoverende netwerkopslagoplossingen waaronder het MaxAttach opslagserversgamma. Het biedt goedkope, krachtige topsystemen aan kleine bedrijven, werkgroepen en info-centra van grote bedrijven. De afdeling werkt rechtstreeks met de voornaamste softwareleveranciers en dienstverleners van de markt samen, om volledige oplossingen, bestemd voor specifieke toepassingen, te leveren.

Maxtor
Maxtor is een van de belangrijkste leveranciers van oplossingen voor informatieopslag ter wereld. Het bedrijf voert een uitgebreid assortiment opslagproducten voor bureaucomputers, netwerksystemen, high-performance Intel-servers en consumentenelektronica. Maxtor heeft zich bewezen als marktleider met producten, service en ondersteuning van consequent hoge kwaliteit. Meer informatie over Maxtor en haar producten vindt u op www.maxtor.com. Het aandeel Maxtor staat genoteerd aan de New York Stock Exchange als MXO.
Maxtor EMEA
Annie Bernard
Tel: 0033 (0)1 64 53 24 18
annie_bernard@maxtor.com
Fleishman-Hillard
Remco Vogelzang
Tel: 0031 (0)20 346 08 80
vogelzar@fleishman.nl