Info Support eerste Microsoft Gold Certified Partner for Learning Solutions wereldwijd

Hoogst mogelijke certificering voor opleidingspartners van Microsoft

Schiphol-Rijk, 16 januari 2002 - Info Support, sinds 1992 gecertificeerd partner van Microsoft, heeft zich als eerste organisatie wereldwijd nu ook gekwalificeerd als Microsoft Gold Certified Partner for Learning Solutions. Dit is de hoogst mogelijke certificering die opleidingspartners van Microsoft binnen het Certified Partner Programma kunnen bereiken. "Deze certificering helpt onze grote klanten bij de selectie van de juiste partner inzake het realiseren van vaak complexe trainingstrajecten op maat" aldus Wim van Vliet, Microsoft Skills Manager.

Partners die tot dit programma worden toegelaten moeten voldoen aan een reeks strenge criteria. Zo wordt niet alleen naar het aantal gecertificeerde medewerkers gekeken, maar ook naar succesvolle opleidingsprojecten waarin de nieuwste Microsoft (.NET) software in klantoplossingen centraal staat.

Info Support heeft deze certificering verkregen doordat het bedrijf het afgelopen jaar met succes de drie vereiste trainingsprogramma's heeft gerealiseerd bij middelgrote en grote ondernemingen: een trainingsprogramma voor .NET-ontwikkelaars bij een grote pensioenverzekeraar met als key factor de time-to-market van nieuwe producten, een opleidingstraject van IT-professionals voor een migratietraject van Novell en NT4.0 naar Windows 2000 en een uitgebreide readiness training voor partners met als doel het implementeren van .NET-oplossingen waarbij BizTalk en CMS centraal stonden.

"Bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen onderkennen organisaties steeds vaker de cruciale invloed van de kwaliteit van software. Opleidingen, certificering, kennis en de overdracht hiervan spelen hierbij een belangrijke rol. Info Support is daarom zeer verheugd dat Microsoft haar klanten het belang hiervan duidelijk maakt via dit programma," zegt Toon Jansen, directeur van Info Support. "Het opdoen en overdragen van kennis staat centraal binnen Info Support en dit uit zich in alle trainingen en projecten die wij voor onze opdrachtgevers verzorgen. Het was voor ons dan ook belangrijk om deze nieuwe status binnen het partnermodel van Microsoft te behalen."

Het programma is bedoeld voor Microsoft Certified Technical Education Center (CTEC) partners die trainingen verzorgen voor middelgrote tot grote ondernemingen. CTEC-partners die voor dit programma in aanmerking komen, beschikken over alle kennis en vaardigheden om complexe trainingsoplossingen samen te stellen en uit te voeren, met als specialisaties .NET voor softwareontwikkelaars, IT-infrastructuur en op de klantsituatie toegesneden trainingsoplossingen.

Momenteel heeft Info Support diverse partnerships met Microsoft ingevuld: Microsoft Certified Partner, Microsoft Gold Certified Partner for E-commerce en Microsoft Gold Certified Partner for Learning Solutions. Als Microsoft Certified Technical Education Center (CTEC) verzorgt Info Support een uitgebreide reeks opleidingen, examens en consultancy services voor de Microsoft-serverproducten, ontwikkeltools en Internettechnologie. Daarnaast heeft Info Support als enige organisatie in Nederland een Regional Director. Deze status wordt toegekend aan een persoon die aangetoond heeft uitzonderlijke kennis van en ervaring met Microsoft technologieën en producten in praktijk te brengen. Hij wordt daarom als onafhankelijke partij vaak door Microsoft gevraagd om lezingen op het gebied van development te verzorgen.

Over Info Support
Info Support is opgericht in 1986 en is een innovatief bedrijf, gespecialiseerd in met name data warehousing, e-commerce en Backoffice-Frontoffice integratie. Circa 250 professionele medewerkers bieden een zeer breed dienstenpakket, van advisering, ontwerp en ontwikkeling van bedrijfskritische informatiesystemen tot en met implementatie, beheer, support en opleidingen.